Mi lehet a bajom?

Tisztelt Doktor Úr. 2004-ben crohn betegséget állapítottak meg nálam.26 kg fogyás hasmenés, hányás, vastagbél tükrözés után szteroidos kezelést kaptam.Folyamatos gyogyszeres kezelés mellet 2005-ben hasi tályog miatt vagbél és petefészek részleges eltávolítás történt.Szöv.tan: Crohn bet. aktiv stád. Ez után 2008-ban gastro-enterostomia antecolica sec Braun történt (szövettan crohn bet.aktiv stádium) nyombél súlyos szükülete..Folyamatos bal bordaív alatti fájdalmak, valamint súlyos székrekedés(csak hashajtóra van) 6-7 naponként szedek.egy új orvos vastagbéltükrözést csínált 3 napja és közölte hogy a betegség nyomát sem látja a v.belemen.És nem tudja mi bajom, szedjem tovább a hashajtót.Ön szerint mi lehet a probléma, hová forduljak? Normális dolog-e hogy a műtét otta a gyomromat nem nézték meg? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Crohn témában

A gyomor ellenőrzése mindenképp szükséges volna, a Crohn betegség és a korábbi műtét miatt is. Az szerencse, hogy jelenleg a vastagbélben nincs gyulladásos aktivitás és komolyabb megtöretés sem, így valószínűleg a korábbi műtétek miatt kialakult állapot, esetleges összenövések, bélmotilitási zavar lehet feleleős a székrekedésért.

Kérdés: 2015. január 28., 18:56; Megválaszolva: 2015. január 29., 07:33
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut