Sav túltengés

Évek óta állandó sav túltengés miatt szenvedek. Voltam már gyomor tükrözésen, "a nyelőcső alsó harmadában hyperaemia, kis hiatus hernia, a gyomorban epés succus"-t állapítottak meg.Pantoprazol sav lekötőt 40 mg-ost szedtem állandó diétával.Pár hónap után rosszabbodott az állapotom, plusz az arcomon nagyon csúnya " kelések " keletkeztek, ezek nem vagy csak nagyon nehezen gyógyulnak. A bőrgyógyász rozaceás bőr, tegyem rendbe az emésztésem. Különböző kivizsgálásokon voltam: étel allergia teszten, a vizsgált ételekre nem voltam allergiás.UH vizsgálat sem mutatott eltérést, annyit "a colon gázos".Helicobacter negatív. Egyre rosszabbul érzem magam, a savlekötő mellett salvus vizet iszom és még mindig rosszabbodik a közérzetem. Most már a refluxhoz hasonlóan kapar a torkom, rekedt a hangom, a folyamatos diétázás és a napi 5-szöri étkezés ellenére. Gyümölcsöt nem tudok enni, almát párolva sem.Nem tudom mit tehetnék, hova forduljak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Érdemes lenne a pantoprazolt lecserélni (vagy esetleg az originális készítményt megpróbálni) , a nyelőcsövön kívüli tünetek miatt dupla dózisú terápiát bevezetni (reggel-este) .

Kérdés: 2014. december 08., 22:20; Megválaszolva: 2014. december 09., 06:42
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mennyi PPI
Reflux lehetséges?
Nyelőcsőfekély
PPI gyógyszer csökkentése
Gyomorhurut