Mit tehetek a túlzott gyomorsav ellen?

Az a problémám, hogy nagyon sok már kb. egy hónapja a gyomorsavam, és már próbáltam sok mindent, többek közt azt, hogy tejet ittam, de nem igazán segített. Régebben is volt már ilyen panaszom, de a "Gyomordoktor" nevezetű pezsgőtabletta mindig elmulasztotta egy hosszú időszakra. Most ez sem segít csak olyan 5-6 óráig, aztán újra kezdődik az egész. Igazából nem a gyomromban érzem a túlzott gyomorsavat, hanem feljön, és így már teljesen felmarja a nyelőcsövemet a sav. Sokszor már a torkom is fáj... Mit ajánlana erre? (Ez azóta kezdődött, amikor egyik nap 4 l szénsavas üdítőt ittam meg, azelőtt soha nem volt ilyen, nem szoktam csak vizet, vagy szörpöt inni) . Sokat vagyok levegős is, ami ha nem jön fel, akkor hányingerem van tőle, ha feljön, az nagy megkönnyebbülést jelent, egyébként nem minden esetben okoz a levegő hányingert, ritkán. Tehát erre szedem az Espumisan-t) . Régen az volt, hogy sajtot ettem, és rettenetesen szúrt utána pár óra múlva a gyomromba, és fájt, görcsölt a gyomrom, éreztem, hogy valószínűleg fel vagyok fújódva, ezért bevettem két gyöngyöcskét, ami egy fél óra múlva teljesen elmulasztotta a görcsöket, ez nem egyszer ugyanígy megtörtént, de azóta ha sajtot tartalmazó ételt eszem, akkor beveszek előtte Espumisan-t, és semmi problémám nincs, gondoltam azért ezt is megemlítem. Viszont, a mostani panaszom az csakis a gyomorsav. Mit ajánl ez ellen?

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza reflux témában

Tisztelt Kérdező!

A gyomorégés érzése természetesen nem a gyomorban okoz panaszt, hiszen abban termelődik a gyomorsav, tehát nem irritálja. A kellemetlen panaszt az okozza, ha a gyomorszáj záróizma nem zár tökéletesen és a savas gyomortartalom a nyelőcsőbe vagy akár a garatba is visszacsorog (reflux) .

A gyógyszeres kezelésben első körben savkötő gyógyszerek, nyálkahártya bevonó készítmények adhatók, de lehetőség van a savtermelődés gyógyszeres csökkentésére is.

A készítmények kiválasztásában, felírásában kérje háziorvosa segítségét!

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 12., 21:13; Megválaszolva: 2012. július 18., 12:03
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Vashiányos vérszegénység
Savcsökkentő
Gyomorfájadom és reflux
Nyitott gyomorszáj?
Mellkasfàjdalom
Tisztelt Doktor Úr! 3-4 hete kezdődött mellkasfájdalmam, a szegycsont közepèn erős fájdalom, mely sokszor kisugárzik mindkèt oldalirányba...