• Gyógyszer szedés és reflux gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Rita vagyok 31 éves 164cm magas 53kg. Kb 3-4 hete kezdődtek a panaszaim észrevettem hogy a Quamatel 40mg tabletta ami eddig bevált ha gyomorégésem savtúltengésem volt egyre inkább hatástalan maradt az egyéb savsemlegesítők mint a Rennie egyáltalán nem használnak. Következtek az alvás nélküli éjszakák és a rosszullétek melyek során néha savat hánytam de ételt sosem! Állandósult a magas savszint érzet és a hányinger. A háziorvos Pantoprasol 40mg majd Esomeprazol 20mg ot írt ki melette Daidalon majd Motilium 10mg tablettát a hányingerre melette Salvus-t ittam de az állapotom romlott állandósult a hányinger legyengültem táppénzen vagyok. Most egy dietetikus tanácsára komoly diétát tartok ami mentes a zsíros fűszeres ételektől édességektől koffeintől szénsavtól szénhidrátoktól és cukortól emelett még Laktiv ot is szedek! Terhességi tesztek negatívak! Kérdésem Reflux e egyáltalán és várható e javulás a diétától vagy hová fordulhatok ha mégsem? Voltam gyomortükrözésen és hasi UHT-n ami nem mutatott semmilyen lóros elváltozást! Válaszát Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Panaszai utalhatnak reflux betegségre, de akár egy akut helicobacter-fertőzés is okozhat hasonló panaszokat, így azt érdemes lenne tisztázni, hogy ez áll-e a háttérben. A diéta segíthet, de nem szabad túlzott radikalitásra törekedni, egyen gyakran, nyugodtan, egyszerre keveset. Átmenetileg a bevonószerek is segíthetnek (Gaviscon, Venter).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 13., 16:16; Megválaszolva: 2012. február 14., 15:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: