Hiperventilláció?

Tisztelt Webdoktor! Másodszor fordult elő velem hiperventilláció. Sajnos sokat dolgozok, s közben a hétvégéim sem pihenéssel, hanem tanulással telik. Legelső alkalommal Debrecenben egy vizsga közben jött rám a roham. Először nyelvzsibbadás, utána arc zsibbadás, végtagok elzsibbadása volt a tünet, majd pedig görcsös remegés is lejetkezett a végtagoknál. A lélegzetvétel szapora volt. Mentő vitt át az egyetemről a kórházba, ahol különféle vizsgálatok alá vetettek. A vizsgáatok alapján a fiatal orvos megállapította, hogy hiperventillációs rohamom volt. Azt mondták, hogy ez nem egy annyira komoly dolog, de nagyon megilyedtem. A második rohamom ma este volt épp az M3-as autópálya kellős közepén. Hasonlóképp történt mint az előző, kivéve a nyelv zsibbadását. Legelőször a végtagok, majd az arcom zsibbadt el. Később már a leállósávra állva kezdett görcsbe állni a kezem is. 30 perc múlva elmúlt, de megint ilyesztő volt a dolog. Különösen a zsibbadás előtt a látással is problémák voltak. A visszapillantó tükörből visszaverődő lámpák okoztak gondot. Máskor ezzel nem szokott probléma lenni, sokat vezettem már este, éjszaka. Tehát a látászavar után jöttek a problémák. Később sikerült lekeveredni a pályáról és nem annyira forgalmas úton jöttem haza. Útközben még egyszer rámjött már egy kisebb roham, akkor egy autóspihenőnél álltam meg, de itt már ki is szálltam és sétáltam egyet (autópályán nem lett volna szerencsés) . Ennél nem volt már akkora probléma, a friss levegő és a járkálás rendbe hozott. Elég pörgős életet élek (több helyen dolgozom, hétvégén pedig iskolába járok) . Lelki téren változó vagyok, jellemzőek a hangulatváltozások. Általában ez egyedüllétnél jelentkezik. Ezt a hiperventillációs rohamokat mivel tudnám kezelni? Van-e megoldás, hogy ne jelentkezzen többet? Nagyon ilyesztő tud lenni: (

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza rosszullét témában

Kedves Kérdező!

A fény provokálta rosszullét miatt javasolt lenne neurológiai szakvizsgálat. A hyperventillatios rosszullét miatt még pszichiátriai szakrendelés felkeresése is javasolt, először a rosszullétek okát kell tisztázni.

Kérdés: 2011. február 13., 22:35; Megválaszolva: 2011. február 15., 11:04
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
álmatlanság
Emlékezet kiesés?
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...