Állandó szorongás ás halálfélelem

Tisztelt Szakértő! Még ezen év áprilisában meghalt a nagymamám, aztán augusztusban egy közeli ismerős. 2 hónapra rá kezdődtek a "tünetek". Állandóan rettegek, hogy mi lesz miután meghalok, miért tegyek bármit mikor úgyis egyszer vége lesz és néha sírni és üvölteni tudnék a rettegéstől. Attól is félek, hogy gyereket szüljek, mert azzal halálra ítélem. Pedig nagyon vágyom családra. Gyakran érzek ilyenkor hányingert és szédülök, rosszullét környékez. Sokszor hívogatom a család tagjaimat, a páromat, hogy jól vannak-e és még erősebb a félelem, ha arra gondolok, hogy ők is meghalhatnak. Nem merek egyedül maradni, ha nincs velem senki, akkor mindenhol felkapcsolom a villanyt. Nagyon szeretnék ettől az érzéstől megszabadulni, mert minden percemet ez tölti ki. Néha már annak is örülnék, ha elhülyülnék. Kérem segítsenek! Előre is köszönöm válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza pszichés probléma témában

Kedves Kérdező!

A halállal való találkozás különbözőképp hat az emberekre, de az mindenkinél igaz, nagy hatással van ez a halállal való találkozás, valahogyan változunk, valami változik bennünk, az életünkben. A halállal való találkozás lehet az, amikor mi átélünk egy súlyos betegséget, akár életveszélyes állapotból térünk vissza, de lehet ez akkor is, amikor egy közeli hozzátartozónk kerül életveszélyes állapotba, vagy meghal. Ilyenkor átértékelődhetnek bennünk dolgok, fejlődhetünk, átalakíthatjuk az addigi életünket úgy, hogy az teljesebb, értelemtelibb legyen. De a halállal való találkozás a szorongást, félelmet is felkeltheti bennünk. A leírt tünetek pánikrohamra emlékeztetnek, és egyértelműen a belső lelki feszültség, szorongás hatására alakultak ki. Maguktól a tünetektől nem kell megijedni, viszont ez a szorongás azt jelzi, hogy a halál témája, a gyászmunka és az elengedés – változás témaköre mindenképpen feldolgozást igényel, ezért azt javaslom, keress fel személyesen is egy pszichológust, aki tud ebben segíteni. Fordulhat hozzám is bizalommal (www.lelek-harmonia.hu) , vagy amennyiben nem Budapest környéki lakos, úgy abban is tudok segíteni, hogy a lakóhelyéhez közel találjunk egy jó szakembert!

Minden jót kívánok!

Kérdés: 2010. december 04., 00:23; Megválaszolva: 2010. december 08., 10:50
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat
Autizmus gyanú?