• Gyógyszerváltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm doktornő/úr! Pánikrohamra, generalizált szorongásra citapram gyógyszert kaptam, majd rexetint. A rexetin kiváltott súlyos pánikrohamokat, ezután cymbaltara állítottak át. Ezt követően most cipralexet kaptam, a kérdésem az lenne, hogy a cipralex hasonló a cymbaltahoz és a citapramhoz, vagy a rexetinhez hasonló? 6 napig 5 mg ot kell bevennem, majd 10 mg-ot. Sajnos szédelgek, és fáj a fejem, ami a cymbaltanál nem volt.

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Levélíró!

        A Rexetin (paroxetin hatóanyag), Citapram (citalopram), Cipralex (escitalopram) antidepreszívumok hatásmechanizmusa hasonló. A Cymbalta (duloxetin) másképpen ható antidepresszívum. A Cipralex lehetséges mellékhatásai között szerepel a szédülés, fáradtság, aluszékonyság. A mellékhatásokra jellemző, hogy a kezelés első 1-2 hetében a leggyakoribbak, a kezelés folytatása esetén rendszerint intenzitásuk és a gyakoriságuk is csökken. Ha továbbra sem múlnak panaszai, akkor keresse fel ismét pszichiáterét, lehetséges, hogy gyógyszerváltásra lesz szükség.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-11 10:29:02; Megválaszolva: 2010. március 11., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: