• Betaloc

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Diószegi Judit! Nagyon szépen köszönöm válaszát! Legutóbbi alkalommal javasolta, hogy keressek fel pszichiátriai szakrendelés (a józan ész elvesztésének érzése miatt + jelenleg is pszichológusnál kezelt pánikbetegség gyógyszeres gyógyításának indokoltsága kapcsán), s a pszichiáter azt mondta, hogy mindez szorongás alapon van, a megőrülés érzete is, ami nem lep meg, csak nem igazán tudom, hogyan tehetek ellene. Ha ez ügyben tudna nekem valamit javasolni, nagyon megköszönném. A kezelőorvos felírt nekem Remotiv extra-t, ami gyógynövényes, 18 éves fiatalembernek nem szeretett volna kemikáliát javasolni... Minden egyéb más pszichés betegséget kizárt, s továbbra is javasolja a pszichoterápiás (autogén tréning) utat. A másik kérdésem, hogy a pánikbetegség okozta szapora szívverés elleni Betaloc (napi fél) bevétele esetén vigyáznom kell az alkoholfogyasztással (nem rendszeres fogyasztásra gondoltam, csupán alkalomadtán)? Köszönettel és tisztelettel: Szántó András

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves András!

        Valóban, a megőrülés érzése tünete a pánikrohamnak. Ezt az érzést akkor tudja majd igazán megszüntetni, ha a gyógyszeres kezeléstől javul az állapota, illetve ha az autogén tréning segítségével kezelni tudja a rosszulléteket. Ez utóbbi pszichoterápiás technika nagyon hasznos pánikbetegségben, az alkalmazása a pánikroham során fellépő testi tünetek csökkentésére kifejezetten alkalmas. Tehát, amit tenni tud, hogy szedi a javasolt gyógyszert, illetve megkezdi az autogén tréninget, mely technikákat később majd önállóan is tud alkalmazni.

        A Remotiv Extra hatás általában 10-14 napos gyógyszerszedés után mutatkozik, addig türelemmel kell lennie. Gyógyszerváltásra a pszichiátriában, hatástalanság esetén, mindig hosszabb idő után kerül sor, mert ki kell várni, hogy a készítmények hassanak. Ha úgy érzi, nem javul eléggé az állapota, akkor keresse fel ismét kezelőorvosát, lehetséges, hogy egyéb antidepresszánsra, esetleg szorongáscsökkentőre lesz szüksége.

        Nem tudom, hogy a Betalocot kezelőrvosa javasolta-e. Mert a pánikbetegségben jelentkező szívdobogás érzése egy olyan tünet, mely a betegség kezelésével javul, külön Betaloc szedésére nincsen szükség. A kezelés maga ezt a tünetet is javítja. Egyebekben Betaloc mellett ne fogyasszon alkoholt, a kettő együttesen alacsony vérnyomást okozhat.


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-22 11:02:30; Megválaszolva: 2010. február 22., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tiszta orrok, nyugodt napok