• Ezek a tünetek a változókor miatt lennének vagy más okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy tanácstalan vagyok az egy éve tartó panaszaimra választ nem kapok.Tüneteimről egy pár mondatot írnék.Tavaly januárban kezdődtek a tüneteim.Először úgy éreztem beütött még egy plusszt a szívem, elöntött a meleg.Kimerültem, gondoltam.Felkerestem az orvosomat, EKG, Cardiológia, Holter, Terhelés, szív UH, minden megvolt, az eredmény negatív.Vévétel, pajzsmirigy vizsgálat, negatív.Pajzsmirigy UH, hasi UH, hormon vizsgálat vérből negatív. Minden rendben, de meghatározatlan időközönként jelentkeznek a rossszullétek.Októberben volt egy fél órás rohamom, ami szintén ezzel a rossz közérzettel indult, remegés, szívdobogás, hasmenés jelentkezett.Elmentem a pszichiátriára, hogy biztos pánikbetegség, de az orvos azt mondta, olyan kevés a tünetem, hogy nem tudja diagnosztizálni a betegségem.Xanaxot kaptam, de arra sem múlt.Concor 5 mg-ot szedek a pulzusomra, mert a tünet alatt 100-110-ig is felmegy. A concortól sem csillapodik a pulzusom roham alatt.Olyan érzés amikor a rossz közérzet jön, mintha mindjárt rosszul lennék, felgyorsul a pulzusom, és úgy érzem, mintha valami hiányozna a szervezetemből és érzem, amikor vissza regenerálódik magától és a 100-110-es pulzusom magától 69-72-re visszaáll.Relaxálok, sportolok, stresszoldok.Egy ismerősömnek voltak hasonló tünetei és Endokrinológus adta meg a választ, mert izotópos vizsgálattal csak nem voltak negatívak az eredményei.Háziorvosom most gyomortükrözésre küldött, mert szerinte rekeszsérv lehet. Mit tegyek? Az érzéseim arra visznek, hogy valami anyagnak a hiánya okozhatja a tüneteimet.Tünetmentes időpontban úgy érzem megváltom a világot.Szeptembertől 2 hónapot kimaradt a mensesem, decemberben 3 hétig véreztem, Norcoluttal szünt meg a vérzés. A libidóm is csökkent.Lehet, hogy klimaxolok? 42 éves leszek.Van a tüneteimre gyógymód? Várom válaszukat! Maradok tisztelettel:icus0328

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        Heves szívdobogás érzése, melegség érzése, hasi kellemetlenség, izzadás, remegés, bizonytalanság érzése, mely tünetek rohamokban jelentkeznek, a pánikroham tünetei. Ezek a panaszok együttesen eleget jelentenek a diagnózishoz. Lehetséges, hogy az első esetben kevesebb tünet volt még, mert akkor kezdődött a betegség. A diagnózist csakis az organikus vizsgálatok negativitása esetén lehet kimondani (ez Önnél megtörtént). Ismét fel kellene keresnie pszichiátriai szakrendelést, ha a betegség igazolódik, akkor antidepresszáns és szorongáscsökkentő terápiára lesz szükség (pl: Xanax). Indokolt lenne pszichoterápia megkezdése is, mely hosszú távú alkalmazása csökkentheti-kiválthatja a gyógyszeres kezelést.

        A háziorvosa által javasolt vizsgálatot végezzék el, nem ártana ismételt nőgyógyászati vizsgálat sem. A menopauza elég sokféle panaszt okozhat ugyanis: pédául heves szívverést is, a hőhullám-izzadás pedig ismert tünet. A változó kor első tünetei pedig 40-45 év körül már megjelenhetnek.


        Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-01 10:29:10; Megválaszolva: 2010. február 01., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: