• Pánikbeteg és hipohonder vagyok, de vajon minden tünet annak tudható be, vagy tényleg van valami szervi megbetegedésem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        20 éves lány vagyok és már 3 éve pánikbeteg és 2 éve hipohonder. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert a háziorvosom már nem foglalkozik velem, mert a betegségem elején talán túl sokszor jártam hozzá az akkor még súlyosnak tűnő problémáimmal. Már nem vasz komolyan, pedig nagy szükségem lenne a segítségére. Számos vizsgálaton átestem már, mindig jó eredménnyel. De a tünetek egyre elviselhetetlenebbek. Pszichiáterhez is jártam, ő Xanaxot és Zoloftot írt, de az egyre súlyosbodó mellékhatásaik miatt a gyógyszerek elhagyását javasolta. Ez volt kb. 2 éve. Azóta kialakult a hipohondria, mellyel már a családomat és a barátaimat az őrületbe kergetem. Eleinte csak mellkasi fájdalomra, erős szívdobogásra, légszomjra és kéz, - arcszibbadásra panaszkodtam Ma már örülnék, ha csak ennyi problémám lenne. Az utóbbi időben egyre sűrűbben zsibbad a nyelvem, a szám, az arcom bal fele, a hátam, a derekam és a jobb lábam, és a nyakam is nagyon fáj. Én nagyon félek, mert olvastam, hogy ezek az agydaganat tünetei is lehetnek. Szeretnék végre megnyugodni, de nem tudom mit tegyek. CT vizsgálaton még nem voltam, mert a háziorvosom nem tartotta szükségesnek. Nagyon félek minden betegségtől. Kérem segítsen! Szeretném megtudni, hogy ezek a tünetek lehetnek pszichés eredetűek, vagy tényleg szóbajöhet az agydaganat is?

        Szeretnék boldog lenni és másokat is boldoggá tenni, de ez így nem megy!

        Előre is köszönöm a válaszát!

        Brigitta

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Brigitta!


        Ahhoz, hogy megszabaduljon ezektől a kinzó gondolatoktól, mindenképpen pszichoterápiát javasolnék. A megfelelő szakember megtalálásában a korábbi pszichiáter kezelőorvosa segithet. Mert a konkrét kérdésre adott konkrét válaszok tudom, úgysem nyugtatnák meg...ez egy hosszabb folyamat.Javulást kivánva,

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 10:03:50; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: