• Pánik roham vagy epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         

        Tavaly (2008) decemberben egyik este elég sok alkoholt fogyasztottam. Előtte is heti 1 alkalommal fogyasztottam alkoholt. A decemberi eset után 3 napig rosszul éreztem magam. Csak a szokásos másnaposság tüneteivel. Azóta 3-4 alkalommal fogyasztottam alkoholt. Folyamatosan feszültnek érzem magam, néha zsibbad a nyelvem és az alsó ajkam, valamint elég gyakran érzek szorító érzést a torkomban. Valamiért eszembe jutott, hogy epilepsziás lehetek (nagybátyámnak volt epilepsziája). Idáig semmilyen rohamot nem észleltem és a környezetem sem számolt be jellemző tünetekről. Én mégis folyamatosan attól tartok, hogy bármelyik pillanatban rosszul lehetek. Ön szerint ez pánikbetegség vagy epilepszia?

        Várom szíves válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a feszültség témában

        Tisztelt Levélíró!

        Érdemes különválasztani az alkohol hatása vagy megvonása alatti időszakot az átlagos hétköznapoktól. Epilepsziás rohamnak több fajtája van, és gyakran alkohol következtében aktiválódik. De ahhoz, hogy epilepszia betegséget kimondhassuk bizonyos tüneteknek jelen kell lenni, amikről egyelőre nem tud (szerencsére) beszámolni. Érdemes lenne azért megkérdezni, hogy nagybátyjánál vajon volt-e szerepe az epilepsziájában az  alkoholnak? Márcsak ezért is érdemes tartózkodni a kontrollálatlan menniységű alkoholfogyasztástól...

        Ami pedig a következő állapotjelzést illeti "Folyamatosan feszültnek érzem magam, néha zsibbad a nyelvem és az alsó ajkam, valamint elég gyakran érzek szorító érzést a torkomban" ennek alapján a pánikzavar sem diagnosztizálható, de érdemes lenne utánajárni, tisztázni (pszichiáternél).

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 14:49:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 06:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!