Mitől vagyok ilyen ideges?

Kedves Doktor! Az utóbbi bő egy évben haspuffadás miatt jártam a gasztroenterológiára, ahol nem tudtak már a végén mit kezdeni velem. Majd alternatív kezeléseket is kipróbáltam, de azok sem segítettek. Utána gondolkodtam el azon, hogy már csak a fogamzásgátló az, amit huzamosabb ideje, megszakítás nélkül szedtem (5 év) , ezért abbahagytam. A hasam jóval kisebb lett, de jöttek a mellékhatások, melyekkel nőgyógyászhoz fordultam. Szerintem mind normális jelenség. Egy dolgot azonban nem említettem neki: borzasztó ideges vagyok, mióta leálltam a gyógyszerrel, vagyis már majdnem 3 hónapja. Vannak jobb szakaszok, de kevés. Nem alszom szinte semmit, nappal pedig mindent megteszek a nyugalmi állapotáért, de szinte teljesen hasztalan. Már nagyon el vagyok keseredve. Fáradt vagyok és tehetetlen. Lehetséges, hogy ezt valamelyik hormon rendetlenkedése okozza? Régen akkor voltam hasonló szituációban, mielőtt megjött volna a menstruációm, de csak pár napig, nem állandóan.. Ha hormon okozza, elmúlhat magától, gyógyszerszedés (nyugtató, hormonális készítmények) nélkül? Válaszukat előre is hálásan köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza feszültség témában

Kedves Kérdező!

Összetett problémáról kérdez. Jó lenne, ha nőgyógyászával is beszélne ezekről a tüneteiről. Amennyiben nincs női eltérése (pl. petefészek ciszta stb) , akkor endokrinológiai vérvizsgálatokkal lehet objektiven megmondani, hogy van-e hormonszint eltérés a vérében. Ezek manapság jól kezelhetők gyógyszerrel. Addig is amig ezek a vizsgálatok megtörténnek, megtanulhat relaxálni, használhat gyógynövény készitményeket, pl citromfű tea, macskagyökér készitmények. Ha sehol nem találnak eltérést a szerveinél, akkor hosszabb távú lelki segitségként próbálkozhat szomatikus pszichoterápiával, pl van szomatodráma, mint speciális segitség.

Kérdés: 2012. november 28., 06:49; Megválaszolva: 2012. december 01., 12:36
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
izom vagy ideg pattogas
fèl eve vádli ès comb hátsó izom feszülès van, magnèzium szedèse után kicsit elmult majd visszajött.továbbá a bal bállamba nèha jelentkező...
turelmetlen
Kedves Doktor No / Doktor Ur ; Azzal a kérdéssel fordulok Magához hogy mit tudnék tenni a nagymértéku Turelmetlenségemmel? Semmihez nincs turelmem...
orvoshoz kell-e fordulni?
utolso evem van az iskolaban, erettsegi elott allok es nagyon sokat idegeskedek, minden apro dolog miatt nagyonideges leszek es tobbet akarok mindig kihozni...
Kiabálok a gyerekemmel
Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Nagyon nagyon várom válaszát a problémámmal kapcsolatban. Két gyermekes anyuka vagyok, imádom a gyerekeimet. Sajnos...