• Szúró érzés a szívben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor-Doktornő

        Két hete, egy hétköznap este a férjem/31éves/ erős szívdobogásra panaszkodott majd elkezdett remegni de nem fázott. Másnap szúró fájdalmat kezdett érezni a szívében. A háziorvos antibiotikumot adott neki naponta 3x1-et kellett szednie de a gyógyszer szedése alatt és után is megmaradt a szívében jelentkező szúró fájdalom, Az erős szívdobogás és remegés azóta sem jelentkezett.Kértünk és kaptunk beutalót kardiológiai kivizsgálásra de az ekg-ja jó volt és a vérképe szintén. Ekkor neurózis rendelésre mentünk és megállapították, hogy pánikbeteg.Kapott enyhe nyugtatót és kedélyjavítót, de az utóbbitól erős hányingere volt. 3-4 napja szedi a gyógyszert de a szúró fájdalom nem múlik és inkább mozgás /munka/ közben jelentkezik! Az lenne a kérdésünk, hogy ez a szúró fájdalom a pánikbetegség tünete vagy lehet esetleg valami más?

        Válaszát előre is köszönjük!

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Levélíró!


        A férjének elképzelhető, hogy volt egy pánikrohama, ami még nem jelenti feltételenül, hogy pánikbeteg. Mint írta a panaszok közül csak (?) a mellkasi szúró fájdalom maradt meg, és ennek jelentkezése is valamelyest kiszámítható. Helyes, hogy volt már kardiológiai vizsgálata és labor. Ugyanakkor mellkasi szúró fájdalom egyéb testi okból is előfordulhat pl. fokozott gyomorsavtermelés, vagy gerincproblémák (ezek nem veszélyes dolgok).
        Másrészt, ha egy kedélyjavító hányingert okoz, még nem biztos hogy nincs rá szükség. Ugyanakkor 3-4 nap után még csak a nyugtató hat. Javaslatom: vissza kell menni a neurózis rendelésre jelezni a mellékhatást (hányinger), és a további terápia/ vizsgálat menetét megbeszélni ( a tünet(ek) függvényében).


        Dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-02 18:05:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés