Munkahelyi kiégés családi vállalkozásban

Jó napot! Az lenne a problémám, hogy adott egy családi vállalkozás amiben dolgozom. Egyre rosszabbul érzem ott magam, semmi okom rá, de 10 év után megcsömöltem, meguntam, és úgy érzem kiégtem, és ha oda kell menjek hétköznap nem érzem jól magam, hányinger, negatív gondolatok stb. Tudom, ilyenkor az lenne a legegyszerűbb, hogy váltsak munkahelyet, de anyagi és más erkölcsi okok miatt ezt nem tehetem meg, hiszen egy családi vállalkozásról van szó, nem válthatok csak úgy szakmát stb és itt ahol vagyok nagyon fontos a munkám, meg is becsülnek de rossz érzésekkel megyek már oda. Kelepcében érzem magam. Az egyetlen megoldás, ha valahogy megoldanám, hogy ne érezzem magam ott ilyen rosszul. Pszichoterápiával ez megoldható, vagy nagyon erőltetett és ha már eddig eljutottam nincs vissza út? Csak hogy váltani sem tudok, meg van kötve kezem-lábam. Gergő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza munkahelyi stressz témában

Tisztelt Kérdező,

Több lehetőség is adódhat a változtatásra. El lehet menni pszichoterápiába. Lehet kezdeményezni a vállalkozáson belül átszervezéseket, változtatásokat, akár külső szakember igénybe vételével.Persze ez utóbbi esetben nem elkerülhető, hogy nyílttá tegye a munkahelyi problémáit.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. augusztus 31., 19:17; Megválaszolva: 2020. szeptember 01., 14:01
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság