Munkahelyi kiégés családi vállalkozásban

Jó napot! Az lenne a problémám, hogy adott egy családi vállalkozás amiben dolgozom. Egyre rosszabbul érzem ott magam, semmi okom rá, de 10 év után megcsömöltem, meguntam, és úgy érzem kiégtem, és ha oda kell menjek hétköznap nem érzem jól magam, hányinger, negatív gondolatok stb. Tudom, ilyenkor az lenne a legegyszerűbb, hogy váltsak munkahelyet, de anyagi és más erkölcsi okok miatt ezt nem tehetem meg, hiszen egy családi vállalkozásról van szó, nem válthatok csak úgy szakmát stb és itt ahol vagyok nagyon fontos a munkám, meg is becsülnek, de rossz érzésekkel megyek már oda. Kelepcében érzem magam. Az egyetlen megoldás, ha valahogy megoldanám, hogy ne érezzem magam ott ilyen rosszul. Pszichoterápiával ez megoldható, vagy nagyon erőltetett és ha már eddig eljutottam nincs vissza út? Csak, hogy váltani sem tudok, meg van kötve kezem-lábam. Gergő

Dr. Pálvölgyi Rita válasza munkahelyi stressz témában

Tisztelt Kérdező, Több lehetőség is adódhat a változtatásra. El lehet menni pszichoterápiába. Lehet kezdeményezni a vállalkozáson belül átszervezéseket, változtatásokat, akár külső szakember igénybe vételével. Persze ez utóbbi esetben nem elkerülhető, hogy nyílttá tegye a munkahelyi problémáit. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2020. szeptember 01.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Munkahelyi, depresszió? Mi tévő legyek?
Nyolcadik éve dolgozom az állami szférában, viszont úgy érzem, egyre kilátástalanabb a helyzetem. Egyetemet végeztem, de így 7 év után úgy érzem, kiégtem....
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása
Állandóan zenét hallok a fejemben
Ripedon elvonási tünet ellen?