• Amisulpride probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot. Van egy olyan problémám miszerint egy debreceni orvos felírt nekem amizulpiridet. 200 mg dózisban 2x1 tablettát, két évvel ezelőtt. Mikor nem szedem be akkor tisztán gondolkodok, nem érzek nyomást a fejemben de ha beszedem, eléggé érdekesen érzem magam. Nem tudok fejben végiggondolni egy mondatot, visszafogja a természetemet. Ez felnőtt gyógyszer, bár nem sokat számít mert jövő év elején már nagykorú leszek. Szeretném abbahagyni ezt a terápiás gyógyszert de egész Tiszántúlon csak egy körzeti pszichiáter van, az meg egyenes úton Debrecenbe fog utalni ahonnan gyógyszer nélkül nem fognak elengedni engem. Diagnózisom: jól funkcionáló autizmus (perv. Zavar), kényszeres tünetek, súlyosabb pszichotikus zavar/szociális funkciózavar viselkedészavarral (agresszió). Fontos lenne nekem, mert gyógyszer nélkül tisztábbnak, boldogabbnak érzem magam. Felteszem az apatikus állapotot részben a D receptorok gyógyszer általi blokkolása okozza. A másik, Ha számít: Testsúlyom 110-120 kg között van, 185 cm felett vagyok. Szeretnék választ. További szép napot.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszer mellékhatás témában

        Tisztelt Kérdező, A fenti gyógyszert meghatározott panaszokra, tünetekre írta fel a kezelőorvosa. Arról nem ír a levelében, hogy ezek hogyan alakultak, ill. alakulnak a gyógyszer szedése, vagy elhagyása esetén. A leírtak a készítmény mellékhatásai. Amennyiben ezek ilyen zavaróak, akkor mégiscsak a gyógyszert felíró kollégával kéne megbeszélni, hogyan alakult az állapota az elmúlt két évben, mit tapasztal az Amisulpride szedésével kapcsolatban. Csökkenteni is lehet a gyógyszert, vagy áttérni más készítményre, és természetesen el is lehet hagyni, ha ezt a hogyléte megengedi. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. június 25., 13:06; Megválaszolva: 2020. június 28., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.