Amisulpride probléma

Jó napot. Van egy olyan problémám miszerint egy, debreceni orvos felírt nekem, amizulpiridet. 200 mg dózisban 2x1 tablettát, két évvel ezelőtt. Mikor nem szedem be akkor tisztán gondolkodok, nem érzek nyomást a fejemben, de ha beszedem, eléggé érdekesen érzem magam. Nem tudok fejben végiggondolni egy mondatot, visszafogja a természetemet. Ez felnőtt gyógyszer, bár nem sokat számít mert jövő év elején már nagykorú leszek. Szeretném abbahagyni ezt a terápiás gyógyszert, de egész Tiszántúlon csak egy körzeti pszichiáter van, az meg egyenes úton, Debrecenbe fog utalni ahonnan gyógyszer nélkül nem fognak elengedni engem. Diagnózisom: jól funkcionáló autizmus (perv. Zavar), kényszeres tünetek, súlyosabb pszichotikus zavar/szociális funkciózavar viselkedészavarral (agresszió). Fontos lenne nekem, mert gyógyszer nélkül tisztábbnak, boldogabbnak érzem magam. Felteszem az apatikus állapotot részben a D receptorok gyógyszer általi blokkolása okozza. A másik, Ha számít: Testsúlyom 110-120 kg között van, 185 cm felett vagyok. Szeretnék választ. További szép napot.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszer mellékhatás témában

Tisztelt Kérdező, A fenti gyógyszert meghatározott panaszokra, tünetekre írta fel a kezelőorvosa. Arról nem ír a levelében, hogy ezek, hogyan alakultak, ill. alakulnak a gyógyszer szedése, vagy elhagyása esetén. A leírtak a készítmény mellékhatásai. Amennyiben ezek ilyen zavaróak, akkor mégiscsak a gyógyszert felíró kollégával kéne megbeszélni, hogyan alakult az állapota az elmúlt két évben, mit tapasztal az, Amisulpride szedésével kapcsolatban. Csökkenteni is lehet a gyógyszert, vagy áttérni más készítményre, és természetesen el is lehet hagyni, ha ezt a, hogyléte megengedi. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2020. június 28.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Szorongásos tünetek felerősödése
Tisztelt Doktonő! Január 20-án szorongádos depressziót állapítottak meg nálam, ami alvászavarba, étvágytalanságba reggeli remegésbe nyilvánult meg. Felírták a...
Emelkedett glükóz és orrspray
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Érdeklődni szeretnék, hogy (allergiára) rendszeresen használt MOMENTASON SANDOZ orrspray okozhat-e labor eredményben emelkedett...
Gyógyszerek szedése rendben van igy?
Kedves Doktornő! Már 20 éve szedek gyógyszereket, alvás zavar, depressió, nyak tarkó merevedés,ezek a panaszaim. 2020 januártól felfordult kicsit az életem....
Szexuális zavar.
Tisztelt Doktornő! Két éve vannak erős panaszaim. Folyamatos fájdalmat éreztem a tarkómnál-nyakamnál, a vérnyomásom gyakran kiugrott. Mindenre kivizsgáltak,...
Milyen betegség ez?
Az lenne a problémám ha állok akkor mindig mozognom kell. Nem tudok egy helyben állni, mindig mozgáskényszerem van., Mintha nyugtalan láb szindrómám lenne...
Scippa, Frontin együttszedése
Tisztelt Doktornő! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a háziorvosom javaslatára pszichés panaszaim miatt Frontin 0,25 mg reggel és Scippa 5 mmg szintén...