• Meddig szedhetem a Xanaxot ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő! 1 éve napi rendszerességgel fogyasztok marihuannát. Kis mennyiségben 3x2 slukkot. De sajnos napi rendszerben szívom. Így ha nem szívok bele,hiány érzetet,sovárgást,ürességet érzek.Ezt még elis viselném! De sajnos nagyon ingerlékeny vagyok,pillanatok alatt teljesen eluralkodik rajtam a düh.Párom gyakran sértően éselkeseredetten hívja fel a figyelmemet a depresszíós állapotomra.Tudom hogy igaza van szőrnyen bűnősnek érzem magam.De neki mégis kiabálva reagálok amit nagyon megbánok. Kicsit olyan mintha nem is én lennék olyankor,teljesen eltűnik az ép eszem,és a mérhetetlen szeretetem amit érzek a gyerekem és a párom iránt. Ilyesztő érzés! Van mikor azt mondja őrűlt vagyok,nagyon félek hogy igaza van. Édesanyám már gyermek koromban depressziós volt,többször kisérletezett öngyilkossággal ma már téveszméi is vannak. Nem szeretném követni a példáját. Normális hogy félek hogy olyan leszek mint ő? Dobjam ki az összes füvet vagy fokozatosan csökkentsem? Esetleg 3 naponta szívjak csak bele? Ahoz hogy ne viselje meg nagyon az idegeimet. Van itthon 1 doboz 0.25mg-os xanax,édeanyámtól kaptam. Szedjem inkább azt napi 1x? Meddig szedhető rászokás nélkül? Kérem segítsen tanácsával! Meddig fog így tartani ez a rémálom? Sajnos az elkövetkezendő 3 hónapban drogelvonó ill.pszichiáter személyes meglátogatása nem jöhet szóba.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a ingerlékenység, feszültség témában

        Tisztelt Kérdező, Kár, hogy nem tud személyesen kollégámhoz fordulni, ezt javasoltam volna elsőként. A marihuána leírt napi mennyisége nem kíván drog elvonó kezelést. A Xanax helyettesítheti átmenetileg a marihuána nyugtató hatását, de egyénileg eltérő mértékben kialakul a hozzászokás néhány hónap, vagy 1-2 év alatt. Az anyukájával kapcsolatos félelmeit pszichoterápiás kezelés keretében lehetne kezelni, feloldani. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. október 03., 13:11; Megválaszolva: 2019. október 07., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: