Szedhető-e ez a gyógyszer?

Üdvözlöm Doktornő! 44 éves, mozgássérült vagyok. Sajnos az élet úgy hozta, hogy sok probléma ért az elmúlt 2 évben. (Szülő elvesztése, hitel öröklése, szív, és tüdőbetegség, a házzal kapcsolatos anyagi gondok.) Lényeg, hogy előbb depressziós, az elmúlt kb 8 hónapban pedig pánikbeteg lettem. Először (tavaly ősszel) a háziorvos írt fel nekem Frontin 0,5 mg napi 3x-i adagot. Úgy éreztem, nem eléggé használt, nem sokkal lettem nyugodtabb, de mellékhatásokat nem tapasztaltam. Később a helyi kórház pszichiátriájára jelentkeztem be, ahol az elmondott problémáim után felírták a Scippa 10 mg gyógyszert, de nem volt rá alkalom, hogy elmondjam, miket szedek még. Viszont ennél több olyan mellékhatást írnak le, ami miatt még eddig nem mertem beszedni, ebben kérném az Ön segítségét.: "Ne szedje a Scippát" -Ha Önnek alacsony a nyugalmi szívritmusa. (Nekem este, éjjel csak 50-55 körül van) "Az eszcitaloprám, és a következő gyógyszerek együttszedése óvatosságot igényel: " és ebből kiemelném: -orbáncfű -véralvadásra ható gyógyszerek, és az acetilszalicilsav. (Orbáncfű teát szoktam inni, ill. esténként szedek 100 mg Aspirin Protectet. Ezen kívül: magas vérnyomásra, asztmára, COPD-re szedek még gyógyszert. Kérdésem, hogy szedhetem-e a scippát? Hatásosabb gyógyszer, mint a Frontin? Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező,

A Scippa antidepresszáns, nem nyugtató. Nem hat azonnal, csak 1-2 hét elteltével.

A fenti betegségekkel és gyógyszerekkel érdemes fokozott kontrollt kérni a kezelőorvosától, a vérnyomást pedig folyamatosan ellenőrizni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2019. július 28., 00:59; Megválaszolva: 2019. július 28., 15:10
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?
Pánikbetegség gyógyszerek...
Tisztelt Doktornő. Pánikbetegségem van. Sajnos pánik rohamom is volt már 3hónap alatt 3*. A pánik rohamok max 30percesek voltak. Mellkas szorítás...