• Gyógyszerváltás kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Rexetint szedtem 20 mgot 4 hónapig, pánikra és erős szorongásra. Viszont szexuális mellékhatások miatt lecseréltük Brintellixre 10 mg-ra. Kipróbálásra, hátha az nem okoz ilyesmit. Még nem kezdtem el szedni. Viszont olvastam, hogy ez a Brintellix ez kifejezetten depresszióra van, de én nem vagyok depressziós sőt a szorongást leszámítva élvezem a napjaimat. Engem inkább a megbolondulástól való szorongás és derealizáció érint. Illetve amitől megijedtem, hogy antipszichotikus hatása van, azért én nem gondolom, hogy nekem ilyen erős gyógyszer kéne, vagy ez csak egy általános infó? Leírná kérem a véleményét? Jó lesz ez a bogyó szorongásra? Köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Pánikbetegség témában

        Tisztelt Kérdező, A Brintellix, - ahogy a többi antidepresszáns is,- szorongásos betegségek kezelésére is törzskönyvezve van. Ezért, - épp úgy, mint a Rexetin, - pánikbetegségre, megőrüléstől való félelelmre is adható. a Brintellix nem antipszichotikum. Van a depressziónak olyan mélysége, melyet pszichotikus depressziónak nevezünk, abban az esetben adható. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. július 04., 08:54; Megválaszolva: 2019. július 04., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: