• Antidepresszáns

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Antidepresszáns váltás előtt állok. Régi gyógyszerem, amit 3 éve alkalmazok, már nem igazán hatásos. Fluvoxamint szedtem,most venlafaxint fogok kapni. Viszont nagyon félek a gyógyszerváltástól, alapól szorongásos kórképem van, most emiatt is aggódom,mert hallottam a szerotonin szindrómáról.A betegtájékoztatón is rajta van,hogy nem ajánlott 2 antidepresszánst egyszerre szedni. Márpedig pár hétig-amíg ki nem váltja új a régit-ez lenne. Doktornő, ez valóban nagy gond? Mert az orvosom csökkenti a régit és emeli az újat, így állnánk át. Másik pedig,hogy miért tilos magas vérnyomásban szenvedőknek a venlafaxin? Nekem nincsen,de ez azt jelenti esetleg,hogy felnyomja a vérnyomást? Köszönöm,hogy válaszol kérdéseimre, érdekelt másik pszichiáter véleménye is,tudom,hogy meg kell oldanom a gyógyszerelésemet,csakhát ugye minden miatt aggódom... Köszönettel!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a AD váltás témában

        Tisztelt Kérdező, Az antidepresszánsok váltását így szoktuk megoldani, egy-két kivételtől eltekintve. Folyamatosan csökkentjük az egyik, és közben növeljük a másik mennyiségét. A szerotonin szindróma jelentkezésétől nem kell tartani terápiás mennyiségű gyógyszer adásakor. A Venlafaxin beállításakor figyelni kell a vérnyomásra és a kellő folyadék bevitelre. Normál vérnyomás esetén nem valószínű komplikáció. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 12., 19:49; Megválaszolva: 2019. május 21., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: