Szorongás a szorongástól?

Kedves Doktornő! Több mint egy hónapja pánikroham tört rám otthon. Azóta folyamatos szorongással telik a napom, ami miatt egésznap fáj a fejem, illetve derealizációm van, ami nagyon megijeszt és még jobban fokozza a szorongást. A pszichiáterem Rexetint és Frontint 0, 25 írt fel. Ebből néha csak a Frontint veszem be egy felet belőle és az teljesen képes helyrehozni, mint akinek a világon semmi baja nincs. Semmi családi vagy egyéb traumám nincs a háttérben, csak nagyon sokat dolgoztam az elmúlt 2 évben. A szorongás viszont egész elviselhetetlen tud lenni, a fejfájás a derealizáció és megőrüléstől való félelem miatt. Érdekes hogy hétvégente és esténként általában jól vagyok semmi szükségem Frontinra se. Érdemes ez esetben az antidepresszánst elkezdeni vagy elmúlhat ez magától idővel? Járok pszichológushoz is, szerinte kimerülés van a háttérben, a munkámat már csökkentettem, életmódot is változtattam. Laborjaim rendben vannak. Antidepresszánstól félek nagyon sajnos, érdemes ilyen "enyhébb" pszichés betegségben alkalmazni vagy várjak még hátha elmúlik magától? Köszönöm őszinte válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Pánikbetegség témában

tisztelt Kérdező,

Ha tart az antidepresszánstól, érdemes megpróbálni néhány hétig rendszeresen szedni a Frontint, napi 2.3x1/2 tabl.-t. Lehet, hogy ez alatt az idő alatt rendeződik az állapota. Ha nem, akkor érdemes újból megfontolni a Rexetin szedését.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2019. február 25., 08:53; Megválaszolva: 2019. február 25., 12:50
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Pánikbetegség gyógyszerek...
Tisztelt Doktornő. Pánikbetegségem van. Sajnos pánik rohamom is volt már 3hónap alatt 3*. A pánik rohamok max 30percesek voltak. Mellkas szorítás...