• Ez milyen pszichológiai rendellenesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mostanában kezdődött. Azt képzelem, hogy alszok/kómában vagyok és a valóság csak egy álom. 1 éve ért egy trauma, mikor a feleségem rajta kaptam, hogy megcsal. Korábban is voltak pszichés betegségeim, kényszer betegség, alvás paralizis, illetőleg enyhén hipohander voltam. Ezek nagy része magától megszünt nemrégiben, "csak" az alvás paralizis ami sokszor előfordul. Szóval a kezdeti sokk után pár hónappal kezdtem jól lenni, rendeztük a kapcsolatunkat, aztán kB 1 hete kezdődtek ezek a tünetek. Első nap úgy nem érdekelt semmi, érzelemmentes voltam. Aztán ez megszünt csak jött ez a téveszme. Félek, hogy ez csak egy álom, és félek hogy megőrülök. Minden apró "jelt" bizonyítéknak értelmezek. Itt olyan dolgokra gondolok, ami a megszokottól eltérő. Este erősebbek ezek az érzések. Ha visszagondolok a napomra, mintha túl gyorsan telt volna el. Álmos is vagyok nappal is. Hozzáteszem sokszor előfordul, hogy tudatosan álmodom, amikor rájövök, hogy álom, megpróbálok felebredni, és ilyenkor jön a paralizis, miszerint a szemem kinyitom de mozdulni nem tudok. Vagy kaparom a lepedőt, vagy nyögök és a párom felebreszt. Memóriám is tompult szerintem. Nem tudom számít-e, rászoktam a szerencse játékra, kB akkor kezdődtek a tünetek, mikor felhagytam vele. Mi ez és rendbe fog jönni? Mit lehet ellene tenni? Sosem szedtem lelki gondjaimra gyógyszert, ódzkodok tőle.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a alvászavar témában

        Tisztelt Kérdező, Derealizációs élményeknek hívjuk az ön által leírt panaszokat. Feltehetően összefüggésben állhat azzal, hogy felhagyott a szerencsejátékkal, ami egy feszültség levezető és egyben stimuláló módszer. Megőrüléstől nem kell tartani, a feszültségek, a pszichés labilitás állhatnak a háttérben. Azt tanácsolnám, hogy keresse fel egy kollégámat, és személyesen konzultáljon vele. A gyógyszer egy lehetőség, nem kötelező választás, de az is lehet, hogy segítségére volna. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2018. szeptember 11., 14:48; Megválaszolva: 2018. szeptember 12., 23:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.