Pánikbetegség gyógyszerek mellékhatása

Tisztelt Doktornő. Pánikbetegségem van. Sajnos pánik rohamom is volt már 3hónap alatt 3*. A pánik rohamok max 30percesek voltak. Mellkas szorítás, nehéz levegő vétel, lábgyengeség, lábremeges. 2017.március óta 2*1db 0.25mg frontin, aztán 3*1db 0.25mg frontint majd 4*1db 0.25mg frontint szedek és mégis volt pánik rohamom. Írtak nekem mellé antidepresszáns gyógyszert amitől rosszabbul lettem csak. Olyan kérdésem lenne ha megemelném a frontin adagot/adagokat teljesen más miligamra/magasabb miligamra akkor kivédhető lenne a pánik roham/rohamok? Nem akarom, hogy kisérletezzenek rajtam több fajta gyógyszerrel melyiktől nem leszek pluszba rosszul. Plusz ha sikerül új életet kezdenem 2018ban akkor a frontint is szépen lassan elhagynám csak addig szeretnék nem rohamokat még be nem indul az életem. A Frontint mennyire emelhetném meg? Az eddigi 4*1db 0.25mg esetleg 3*1db 0.5mg? Vagy 4*1db 0.5mg? Vagy 4*1db 1mg? Vagy 3*1db 1mg? Köszönöm segítségét! Várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező,

A Frontint lehet még emelni, de ezzel fokozódik a hozzászokás veszélye is. Néhány hónap szedés után általában ezt már tapasztaljuk.

Tartós pánikbetegség esetén az antidepresszánsokra történőátállás javasolt. Rosszullétet, mellékhatásokat általában csak 3-4 napig okoznak, utána ez megszűnik, a hatás pedig 1-2 hét elteltével jelentkezik.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2017. december 21., 15:33; Megválaszolva: 2017. december 23., 17:10
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?