ELMEBETEG?

Tisztelt Doktornő! A változókorban, kb. 10 éve szorongásos tünetek, magas vérnyomás jelentkezett nálam. Szakorvoshoz fordultam, aki gyengébb, majd erősebb antidepresszánsokat írt fel, amelyeket azóta szedek./ Rivotril, Aurorix, Attarax/ Sajnos 5 év óta 6-8 alkalommal pánikrohamom is volt, az utolsónál teljesen elzsibbadtam, mozdulni sem bírtam. Ez elmebetegség? Lehet-e bárkinek is kijelenteni és a szemembe mondai, hogy maga elmebeteg? /Nincsenek magatartás zavaraim, az illem és etikett szabályainak megfelelően nevelkedtem, s ezeket betartva élek./ Mit tehetnék a pánikrohamok kivédésére? Ezek után mindig nagyon elgyengülök. Van-e esélyem a gyógyulásra? Van-e olyan pszichiáter akinek a pánikbetegség kezelése a fő szakterülete? Szeretem az életet, családommal békés harmóniában, jó körülmények között élünk. Még sok célom és feladatom van, soha nem unatkoztam. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm szépen, nagy tisztelettel.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező,

A pánikbetegség nagyon messze van az elmebetegségtől. Ha nem múlnak el a tünetei a gyógyszerek mellett, akkor gyógyszerváltást, vagy pszichoterápiás kezelést tudok javasolni. a pszichiáterek többsége kezeli a pánikbetegséget, lévén ez az egyik legelterjedtebb szorongásos betegség.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2016. február 07., 13:08 ;Megválaszolva: 2016. február 07., 21:55
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Üdvözlöm! Rexetint szedtem 20 mgot 4 hónapig, pánikra és erős szorongásra. Viszont szexuális mellékhatások miatt lecseréltük Brintellixre 10 mg...
Szorongás a szorongástól?