Kérem, segítsen!

Tisztelt Doktornő! 3 hónapja pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam - aminek egyik legelviselhetetlenebb tünete számomra a szinte naponta jelentkező pánikroham... Éjjel sokszor arra ébredek, mintha valaki befogná a szám és az orrom - nem kapok levegőt, ha megiszom egy kis cola-t 8 úgy, h kirázom a szénsavat belőle! ) "megakad" a torkomon a buborék vagy pl. náthás vagyok és a garat és az orrom között ott belül megreked a váladék vagy csak ha a rohamra gondolok... pl ezekben az esetekben bepánikolok, elkezd kalapálni a szívem, és nagyon nyugtalan leszek, nem kapok levegőt, egyszerűen halálfélelmem van... és ez sokszor akár fél óráig is eltart... úgy érzem, hogy ezzel lehetetlen élni, nem igazán érzem, h a gyógyszer hatására túlságosan múlnának ezek a tünetek... Ön szerint nem volna lehetséges, hogy ezekre a rohamokra gyógyszert szedjek? Teljesen kiborít és elkeserít ez az állapot, jövő hónapban kell vissza mennem kontrollra, de addig megbolondulok: ( Mielőbbi válaszában bízom, maradok tisztelettel: Emőke

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pánikbetegség témában

Kedves Emőke,

A pajzsmirigy alulműködésének nem szokott pánikroham a tünete lenni. Ugyanakkor elképzelhető, hogy nem független ettől, hiszen a betegség tudata is aktivizálhat ilyen tünetekkel járó szorongást. Ezek oldhatók gyógyszerekkel. Szorongásoldó, vagy antidepresszáns terápia jön szóba. Az előbbinél csak rövid, - néhány hetes időtartam - javasolhat, a hozzászokás veszélye miatt.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. november 27., 19:26; Megválaszolva: 2015. november 28., 09:35
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?