Normális az hogy így érzek?

Tisztelt Doktornő! Két es fél éves kislányomat nevelem normál vagy inkább jo családi körülmények között viszont aggodalommal tölt el hogy egy egy kritikus, stresszhelyzetet (gondolok itt a már egyebként szobatiszta gyerek napi harmadik garnitúra pisis ruháját, vagy egyéb triviális, mindenkivel előforduló dolgot) nem fogok tudni megfelelően kezelni abban a pillanatban. Aggódom hogy durva leszek esetleg tettlegességig fajulok. Nagyon kevés dolognak tudok örülni, inkabb a negatív oldalát látom a dolgoknak es ez a parkapcsolatomban is problémákat okoz. Aggódom a gyermekem mentális fejlődéséért, a rossz, hibás anyakép miatt. Milyen terápiával tudnék javítani, változtatni az állapotomon?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongás, agodalom témában

Tisztelt Kérdező,

Pszichoterapeuta segítségét érdemes kérni. Az, hogy milyen módszert választ, azon is múlik, hogy mi az, ami Önhöz közelebb áll. Feltáró-dinamikus terápia, kognitív-behavior terápia, hipnoterápiás módszerek, relaxáció, Pár-vagy családterápia, stb. Érdemes tájékozódni az interneten a módszerek és az elérhető kollégák között.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. szeptember 29., 22:51; Megválaszolva: 2015. október 04., 20:04
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Miért érzem rossznak magam és az...
Tisztelt doktornő/úr! 21 éves lány vagyok. Egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy miért becsülöm le ennyire magam és miért érzem rossznak az...
Depresszió
Kedves Doktornő! Nekem az a problémám, hogy refluxom és gasztritiszem van, ami már másodjára újult ki. Nem értem miért, hiszen szedtem kellő ideig...
Szorongásoldás
Jó napot! Pszichoterápiát folytatok pszichológusommal fél éve, azonban mivel nincs kiegészítve a kezelés semmilyen gyógyszerrel, (mert sok fajtát...
Hipochonder vagyok vagy pedig komoly...
Azzal a panasszal érkezem hogy rendszeresen van az hogy szédülök de csak akkor amikor semmit nem csinálok. De például mikor edzéseken vagyok akkor...