3 éve depresszió rexetin, majd Escitil

Tisztelt Doktornő! 38 éves sportos, életvidám fiú vagyok, voltam. 3 éve egy feji herpesz után elkezdtem gyengülni, fülcsengés jelentkezettt, kiderült van egy kis otoneurológiai elcsúszás a füleimben. Mire ezt kiderítették már egész nap sírtam a szédüléstől, hányingertől, étvágytalanságtól. Kialakulhatott egy depresszió, szorongással, hosszan tartó remegős pánikszerű sírással. Rexetin (30mg) és rivotril lassan de biztosan helyrerakott. több mint fél év után elhagytam a rexetint...3 hónap jólét következett, majd csettintésre visszaesés. Újra rexetin, újra hatott. Újra abbahagytam hosszú levezetés után....újra visszaestem, de már nem hatott rendesen. 1 évig küzdöttem vele, de a rexetin mellett is jöttek a tünetek...fáradékony voltam, sírás, szorongás. Most váltottam pszichiáterem tanácsára Escitilre. 10mg. 16 napja szedem, semmi, sőt már aludni sem tudok igazán. Azt javasolja emeljem...érzem, h semmit nem csinál, a rexetinnél egyből éreztem durva mellékhatásokat is, és éreztem, h egyre jobb lesz. Itt az escitilnél semmi...érdemes növelnem? Borzasztóan szenvedek, egy nap 10 órát sírok, csak a rivotril tart életben. Mi lenne a megfelelő gyógyszer? Én csak szeretnék egy gyógyszert ami mellet élni tudok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza depresszió, szorongások témában

Tisztelt Kérdező,

Az antidepresszánsok hatása egyénileg és gyógyszerenként különböző idő alatt fejlődik ki. Az Escitil hatékony és jó készítmény. 1 hónapig mindenképp érdemes várni a hatásosság eldöntéséhez, de néha 2 hónap is kell a meggyőző javuláshoz. Persze az is elképzelhető, hogy Önnél majd egy további készítmény válik be.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. július 18., 23:19; Megválaszolva: 2015. július 19., 22:28
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szerotonin szint extrém magas
Depresszió
Tisztelt doktornő, doktor úr! Bipoláris affektív zavaral küzdök 6 éve, gátolt öngyilkossági gondolataim vannak. Márciusba voltam kórházba, suicid...
Depresszió vagy...
Tisztelt Doktornő! Édesapám több mint három éve (valószínűleg rejtve előbb jelen volt) küzd egyre súlyosabb depresszióval. Kezdetben...