Pszichologus

Tisztelt Pálvölgyi Rita! Fiam súlyosan fogyatékos Tourette syndrómás. Dr V. műtötte (mélyagyi stimulációs pacemaker) Nagyon szüksége lenne a fiamnak állandó pszichologusi felügyeletre, hetente egyszer mindenképpen, de ma ez Magyarországon lehetetlen. Magánorvoshoz jár 15.000, -Ft/alkalom 1-2havonta a pacemakert is legtöbbször az orvos csak a magánrendelőben hajlandó beállítani, 10000, -Ft/hó Anyagilag nem megy. Sok a pánikrohama a gyerekemnek, szeretném "sztk" alapon folyamatosan orvoshoz vinni, aki segítene neki a sok szorongás miatt. havi 1 alkalom kevés. Nem vállalja senki, mert Tourette-es. Tudna segíteni ebben? Hova forduljak? Háziorvos nem igazán működik együtt, nincs vele bajom aranyos csak kevés. Reménykedem. Várom válaszát! Köszönettel: Melinda

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Értelmi fogyatékosság - ellátási lehetőségek témában

Tisztelt Kérdező, A társadalombiztosítás keretei között a háziorvos, - és az ő kezdeményezésére - a területi Nevelési Tanácsadó, ill. felnőtt esetében az Ideggondozó illetékes a kezelésre. Ezen túl a területi Pszichiátriai osztálytól lehet segítséget kérni, vagy - szintén a háziorvos javaslatára, - a közeli Pszichiátriai Klinika jöhet még szóba, mint országos felvevő körzetű intézmény. Emellett alapítványok segítségét lehet még igénybe venni. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2015. július 19.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása
Állandóan zenét hallok a fejemben
Ripedon elvonási tünet ellen?
Paraszomnia? Nagyon megijedtem
Üdv! Lenne egy nagyon nagyon ijesztő élményem, amit nem teljesen tudok mire vélni, paraszomnia lehet talán, de pontosan nem tudom. Tegnap (2023.10.03) este...