Milyen jellegű pszichés problémája lehet a férjemnek?

Tiszteld Doktornő! A férjemmel kapcsolatban szeretnék segitségért Önhöz fordulni. Ő 38 éves, és korához képest nagyon nagyon feledékeny. Folyamatosan elhagy, elfelejt dolgokat, elfelejti hová teszi le, hol hagyja, stb. Ilyenkor egyfajta dührohamot kap, csapkod, orditozik, engem, vagy a kisfiunkat vádolja, hogy mi tehetünk róla hogy elfelejtette hogy hová tette le, vagy éppen meg van győződve róla, hogy mi tettük el. Egyre idegesebb, zaklatottabb lesz miatta. Ilyenkor mindenféle csúnya dolgot a fejemhez vág, amivel engem emberileg, lelkileg porig gyaláz. Később nem is emlékszik rá hogy miket mondott, sőt azt állitja, hogy ő egy szót sem szólt, vagy azt mondja, hogy ezeket igazából nem igy gondolja, nem ő mondja, hanem csak a pillanatnyi düh beszél belőle. Ezek a tünetek egyre gyakrabban jelentkeznek, fokozódnak. Egyébként is nagyon feszült, ingerlékeny, ideges, tipus. Úgy érzem van némi önértékelési zavara is.Extrovertált személyiség, szeret középpontban lenni.Gyakran veszek észre nála hirtelen hangulati változást, egyre kiszámithatatlanabb. Időnként jelentkező, több napig tartó migrénes fejfájása miatt rá tudtam beszélni, hogy menjen el ideggyógyászhoz. Ott felirták neki a cinie -t, a sibelium -ot, illetve az anafranilt. Sajnos az anafranilt egyáltalán nem szedi, mert azt állitja, hogy számára nagyon kellemetlen mellékhatásai vannak. (izzad, szédül,...stb.) Egy hónap után abbahagyta. Helyette ha már megint olyan belső feszültséget érez magán, bevesz 2-3 szem 0, 5 mg-os frontint, s ez valamilyen szinten tompít rajta. Nem hajlandó semmi féle segitséget kérni, illetve elfogadni, mondván, hogy ő nem bolond. A viselkedése, a kirohanásai miatt, a hirtelen jött hangulatváltozásai miatt néha már azt érzem, hogy lehetetlen vele együtt élni. Van egy 4 éves kisfiunk, aki imádja az apukáját, de ezek a kirohanások mind a gyerek szeme láttára zajlanak, és rá is negativ hatással vannak. Kérem segitsen megoldást találni a problémára! Előre is köszönettel: Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza indulati kontroll zavara témában

Tisztelt Kérdező,

A levele elején említett memória zavar 38 évesen nem valószínű, hogy szervi betegség következménye lenne. Ezt okozhatja, feszültség, szorongás, depresszió, figyelemzavar szindróma. Valószínű, hogy résztünete annak a személyiség problémának, amit a a későbbiekben leír. Talán meg kéne kérdezni egy jó ismerőst, barátot, rokont, hogy beszéljen vele, és próbálja rávenni, hogy forduljon szakemberhez.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. június 05., 16:00; Megválaszolva: 2015. június 05., 22:51
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?
Mi lehet a bajom??? Félek