A Párom pánikbeteg 1, 5 éve

Jónapot kivánok! A párom pánikbetegsgben szenved másfél éve! Legelőször amikor jelentkeztek nála az elsö tünetek, rögtön orvoshoz fordultunk (pszichológus) . A doktornő javaslatára kezdett el antidepresszánst (Cipralex) és Frontint szedni! A legalacsonyabb mg-sal kezdték majd mivel a tünetek nem enyhültek a legmagasabb dózisban folytatta párom a gyógyszer szedését! Napi 1x20mg cipralex., 3x 0, 5mg frontin! Másfél éve áll e gyógyszerek kezlése alatt, de sajnos mostanéban ismét elégedetlen az állapotával ö is és énis! 6-8 hónaig teljesen tünetmntes volt, de most törtánt egy környezet változás is., elköltöztünk külföldre... teljesn más környezeti hatások érik...idegen környezet., biztonságérzet hiánya., lekötöttség hiánya...és ismét rosszul érzi magát! Tünetei: mellkas fájdalom, szédülés, hányinger., félelem! Ezek idöszakosak nála., nem napi rendszerességgel fordulnak elő, viszont teljes kétsgbeesést okoz páromnál, hogy vajon miért fordul ez ismételten elő? Azt még meg kell emlitenem, hogy párom party drogok hétvégi használója is volt még e betegség jelentkezése előtt! Minden hétvégen., vagy 2 hetente hétvégén használója volt! Gondolom ez befolyásolja az egesz betegség jelenlétét, vagyis a pszichológusa azt mondta! A kérdés hogy teljsen jó volt az állapta és most ismételten rosszul érzi magát! MIt kellene tenni? Elöre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező,

Gyakran tapasztaljuk, hogy a környezetváltozás a lelki tünetek felerősödésével jár. Különösen igaz ez a külföldre költözés esetén, hiszen egy sor nehézség, feladat jár ezzel. Azt tanácsolnám, hogy - a gyógyszerek szedése mellett, - próbáljon a párja minél hatékonyabban ismerkedni az új környezetével. Nyelvet tanulni, felfedezni a környező világot, munkát vállalni, ha lehetséges. Emellett relaxációs technika, - pl. autogén tréning - elsajátítása segítségére lehet. Ha nem változik a helyzet, szóba jöhet a gyógyszerváltás is.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. április 19., 03:47; Megválaszolva: 2015. április 19., 14:16
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?