Zárkózottság

Az a problémám, hogy rettentően zárkozott vagyok képes lennék szótlanul eltölteni egy hetet is, társaságban is ez a helyzet nemtudok hozzászolni semmihez, és ez gerjeszti magát, mert nyilván ettől unalmas is vagyok akit nem szivessen hívnak el bulikba egyéb helyekre amiről lehetne utána téma. Párkapcsolatba gondolni se merek, ilyen zárkozottsággal alkalmatlan vagyok rá. Súlyos ám, de nem alaptalan önbizalomhiányom is van a testsúly/magasságom miatt (186/55) . Próbálkoztam étrendkiegészítőkkel, edzéssel még bevallom tömegnövelő szerekkel is látható változás nélkül, kivizsgáltattam magam egészséges vagyok az orvosom azt mondta ilyen az alkatom... de pont ez az önbizalomhiányom oka.Egyszerűen, ha társaságban vagyok v lány társaságában csak hallgatom őket és csak tőmondatokban vagyok képes beszélni, nem tudok csevegni. Csak azt mondom ami fontos(nak tartok) ez nagyon kellemetlen csend hez vezet álltalában és unalmas vagyok nyilván, magányos is rettentően. Annyira tele vagyok gátlásokkal, hogy pszcihiáterhez sem merek elmenni, félek a megbélyegzéstől ami sajnos magyarországon nem is idegen dolog, félek megnyilni félek nem is tudok.Egyre jobban bezárkozok ugy érzem, dolgozok haza alvás ezt a hét 5 napján már kimozdulni sincs kedvem aludnék egész nap és mikor ébren vagyok rámtör a magány. Nyilván depressziós is vagyok. Néha néha elgondolkodok van e igy értelme bárminek is, tud e valaki segíteni stb... Olvasgattam neten emberekről akiknek hasonló problémájuk van mindnek azt mondják keressenek fel szakembert, de ahhoz is túl gátlásos vagyok. Mit tehetek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza önértékelési zavar témában

Tisztelt Kérdező,

Azt hiszem, hogy amit leír, a szociális fóbiához közelít leginkább. Írtam erről egy cikket, ha elolvassa, bővebben tud tájékozódni róla. http: //harmoniamuhely.hu/a-szocialis-fobiarol/. Hasonló problémáktól sokan szenvednek. Én csak azt tudnám javasolni, hogy keresse fel egy kollégámat, és kérjen személyesen segítséget. Ilyen módon könnyebb elindulni a változás útján, ami biztosan nem megy egyik pillanatról a másikra, de - mint sok tapasztalat mutatja, - biztosan nem reménytelen...

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2014. december 31., 00:48; Megválaszolva: 2015. január 01., 11:09
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt