Mikor tudom azt hogy abba lehet hagyni a gyógszeres kezelést pánikbetegség esetén?

Jónapot! 21 éves vagyok szeptemberben múlt 2 éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget. A pszihiáterem felírta a Helex 0, 5mg és a Sertadepi 50mg -os gyógyszereket. Amiket egy évig szedtem rendszeresen normálisan. Aztán ugy gondoltam abba hagyom a gyógyszer szedését (nagyon rossz ötlet volt) sokkal rosszabb lett felerősödött ismét a szorongás olyan szintre hogy a lakásbólsem mertem ki menni szinte. Vissza mentem az orvoshoz és ő közölte hogy hamar hagytam abba a gyógyszeres kezelést. Így ismét elkezdtem szedni a gyógyszereket.. Pánikrohamom körülbelül 22 hónapja nem volt! Amikor kezdett volna előbujni a testem valahogy mindig le blokkolta már tudat alatt. Az lenne a kérdésem, hogy pánikrohamom azótasem volt de a szorongás meg maradt. Változó erőséggel. Dolgozom elmegyek ide oda, de a hosszabb utaktól és pár dologtól még tartok, mindig próbálok az ilyen helyzetek elől kitérni. És nagyban aggaszt az állandó fáratság, szorongás. Szorongás közben nehezebben kapok levegőt és szívdobogást éruzek. A kávé mennyisége befolyásolja a szorongást? Illetve mit kellene tennem hogy a szorongás megszünjön? Mert pánikroham már nem jelentkezik de a szorongás szinte állandó. Nagyon Várom válaszát. Tisztelettel: Gaita Viorel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szimuly Sándor válasza pánik témában

Kedves Levélíró!

Pszichiátriai gyógyszerek szedése esetén rendszeres szakorvosi kontrollra van szükség, többek között az esetleges terápiamódosításmiatt is. Ezt ő tudja megtenni a panaszai, a tünetei és a vizsgálat eredménye alapján. Azt, hogy a gyógyszerek szedését egyik napról a másikra teljesen abbahagyja, semmiképpen nem javasolnám. A kávé - vérnyomásemelő hatása révén - befolyásolhatja a panaszait. Javaslom, keresse fel a pszichiátert és konzultáljon vele a továbbiakról.

Üdv:

Kérdés: 2014. október 11., 13:46; Megválaszolva: 2014. október 13., 10:25
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Rossz közérzet, félelem, és...
Tisztelt doktor úr/nő. Körülbelül egy éve kezdődtek a problémáim. Eleinte este sokszor elalvás előtt amikor már szinte félálomban voltam akkor...
Segitseg!
Tisztelt doktor no, aval a panasszal fordulok onhoz, hogy egy ideje minden nap rosszul vagyok. Mar tobbszor is megjartam a surgosegit, EGK-t, ultrahangot...
Pánikbetegség?
Tisztelt Doktornő! Elég érdekes tüneteim vannak, amelyekre a háziorvosom sem tud magyarázatot adni. A tünetek a következők: hirtelen kialakuló...
Pánikbetegség
Kedves Dr.Nő! Történetem tavaly kezdődött, amikor is egy nőgyógyászati szűrővizsgálat után, el kezdten szépen sorba járni a szakrendeléseket....
Tisztelt DoktorÚr/DoktorNő!
Egy 10 emeletes panelházban élünk kislányommal és párommal. Tegnap olyan történt velem ami még soha. Beszálltam a kislányommal és egy itt lakó...