• hogyan tudnék lemondani a pelenkárol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. KEDVES DOKTOR ÚR. Egy olyan kérdésel fordúlnék önhöz. Hogy én már egy jo 4 5 éve csinálom azt hogy bepelenkázom magamat pedig nem lenne rá szükségem. Elöször is nem folyamatosan csinálom ha nem kb 1 2 honapig szinte minden nap! Estére van mikor nappalra is bepelenkázom magam! Nem tudom egy ilyen gondolatom támad hogy jo lenne ha lenne rajtam pelenka! És olyankor fogom meg veszem magamnak és abba vagyok egész addig mig eltelik egy kis idő 1 2 hónap és egyszer csak az jönn az esszem be hogy áhh nem kell! Nem kell nekem pelenka! Túl idős vagyok hozzá meg ilyenek és ilyenkor még szégyelem is magam. Olyankor általába egy fél évig kb nem is használok de utánna viszont megint használok! És most fel tenném a kérdést hogyan szokhatnék le a pelenkárrol? Orvos hozz nem mentem soha mert szégyelem ezt a dolgot és nem merném szemtől szembe mondani neki! Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Veress Dóra válasza a viselkedészavar témában

        Kedves Kérdező! A pelenkahasználat valószínűleg biztonságot ad önnek, és olyankor jut eszébe, hogy fel kellene venni, amikor kicsit bizonytalanabb vagy stresszes az élete. Amikor túljut ezen az időszakon, és már nem igényli a fokozott biztonságot, akkor pedig egyszerűen elhagyja. Én azt javaslom, hogy ne (feltétlenül) orvost keressen meg ezzel a problémával, hanem olyan szakembert, aki járatos a pszichoterápiában, mert az ő segítségével tudná pontosabban megérteni, hogy miért is jelent a pelenka biztonságot az életében és ezt milyen más módszerrel lehetne kiváltani. Ha sikerül ezeket a kérdéseket tisztázni, akkor fogja tudni elhagyni ezt a szokását.


        Kérdés: 2014. augusztus 09., 02:45; Megválaszolva: 2014. augusztus 13., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: