• Neurológiai eset?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Kisfiammal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni, aki 5 éves múlt decemberben. Lassan egy fél éve annak, hogy Tourette szindrómához hasonló tick-eket vettünk észre nála. A fél év alatt ezek a tick-ek folyamatosan változtak, most a legújabb, ami már lassan két hónapja tart és fizikai fájdalmat is okoz, hogy a fejét hátra rántja majd vissza, teszi ezt kb. 2-3 percenként, vagy még gyakrabban. Jelentkeztünk a Vadaskert Alapítványhoz, de csak nagyon sokára kaptunk időpontot, addig is szeretnénk tenni érte valamit. Érdemes neurológushoz fordulnunk? Vagy pszichológushoz? Egyáltalán merre induljunk el? Járunk kineziológushoz stresszoldásra, de túl sok hasznát nem vesszük a havi egy "kezelésnek". Egyébként ami rá nagyon jellemző, hogy borzasztóan nehezen tűri a változásokat, például a három évvel ezelőtti költözés mind a mai napig óriási tüske benne, vagy a kistesók születése, de egy egyszerű hajvágás is olyan változás, amit jó alaposan elő kell készíteni nála. Kérem segítsen, hol kezdjük a kivizsgálást? Üdvözlettel: Rita

        Dr. Veress Dóra válasza a viselkedészavar témában

        Kedves Kérdező! Javaslom, hogy vigyék el a kisfiát gyermekneurológushoz, aki alaposabban megvizsgálja és gyógyszert is tud javasolni a problémára.


        Kérdés: 2014. június 10., 15:29; Megválaszolva: 2014. június 16., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: