• Segítség kérés!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr./Dr nő! Egy kissé összetett kérdéssel fordulnék Önökhöz.Van egy fiú akit körülbelül egy éve ismerek.Gyengéd érzelmi szálak fűznek hozzá de nagyon ellentmondásosan viselkedik.Összegezném hogy mi az ami azóta hogy ismerem kicsit meglepett.Hónapokig kerülgetett majd randevút kért ami jól sikerült, de másnap úgy tett mintha meg se ismerne és elutasító volt és én hagytam őt. Aztán megint udvarolt és onnantól kezdtek furcsa dolgok történni. volt hogy erőszakoskodott velem és aztán állítása szerint nem emlékezett rá. Ez az állapot igazából mindig akkor fordul elő nála a viselkedésében amikor egy kicsit több nyomás vagy stressz éri. Olyankor teljesen ellentmondásosak a gondolatai és a tettei.Nem agresszív inkább zavarodottnak tűnik, leginkább szavakkal hajlamos fájdalmat okozni és többször próbáltam elfelejteni és otthagyni de mindig virággal állt az ajtóban és esküszik rá hogy nem akar megbántani...és tényleg nem emlékszik rá mikor így viselkedik. Amikor ilyen stresszes akkor rá se ismerek mintha két teljesen más emberrel beszélgetnék és ez a beszédstílusán is érződik. Egyébként egy csendes visszahúzódó fiúról van szó azért is ijesztő számomra amikor ilyen szélsőséges hangulat ingadozásai, változásai vannak... két hete megint tett kijelentéseket és ma felhívott és emlékeztettem rájuk hogy ő két hete látni se akar többé amit nem értek de elfogadtam nagy nehezen... és azt mondta nem emlékszik erre és bocsánatot kért...eddig azt hittem csak hülyéskedik de egyre inkább úgy érzem hogy komolyan beszél... független, nem engem akar hülyíteni, nem csajozik, nem csal meg semmi ilyesmi nincs mert szerencsére ennyire már ismerem.Csak olyan fura és ez kb azt figyeltem meg, hogy két hetente fordul ki önmagából, vagy ha éppen éri egy kis stressz... (vezető beosztású felelősség teljes pozícióval sok stresszel..)Ez valami pszichés gond? Tudok neki segíteni hogy feldolgozza?...fontos nekem ez a fiú kérem adjanak tanácsot! Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel B. M.

        Dr. Veress Dóra válasza a viselkedészavar témában

        Kedves Kérdező! A csendes, visszahúzódó termézsetű emberek néha nehezen dolgozzák fel a stresszt és a felhalmozódott feszültség egy idő után hirtelen robban ki belőlük szélsőséges indulatok formájában. A barátja is ilyen alkat lehet, ezért javaslom, hogy küldje el pszichológushoz, ahol meg tudja tanulni a megfelelő stresszkezelési technikákat, illetve az agrassziókontrollt. Ha nem változtat ez a fiú a saját viselkedésén, akkor azt javaslom önnek, hogy keressen más partnert, mert ez hosszú távon nem élhető és vállalható kapcsolat.


        Kérdés: 2014. augusztus 01., 14:49; Megválaszolva: 2014. augusztus 07., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: