Szívbetegség?

Az a gond, hogy mostanság (3 hónapja) rettenetesen stresszesen élek a pánkbetegségem miatt. Ezalatt olyan tüneteim szoktak lenni, mintha szívbeteg lennék. Például, ha nagy levegőt veszek a szívem mintha kihagyna egyet, vagy ha oldalra fekszek. Ezenkívűl naponta 10 szer ver félre és utána rettenetes halálfélelmem van, mert olyan érzésem van, mintha meg akarna állni. Amikor stresszelek néha-néha nyomást, enyhe szúrást érzek a mellkasomnál, és ettől nagyon megijedek. Ilyenkor annyira felgyorsul a szívem, hogy attól félek, hogy meg fogok halni. Ráadásul ilyenkor szédülök egy kicsit, meg olyan érzésem van, mintha nem én lennék a testembe, nagyon furcsa. Légszomj is fellép ilyenkor. Azt gondolom, hogy szívbeteg vagyok, és minden nap rettegek. Arra gondolok, hogy ezzel annyira tönkreteszem a szívem, hogy egyszer infarktust kapok. Az Önök segítségét kérem, mert nagyon félek hogy meg fogok halni. Sportolás se megy, mert annyira magas a pulzusszámom, mióta pánikbeteg vagyok. Ilyenkor is ritkán félre ver, és rettenetes érzés. Válaszukat előre is köszönöm,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Varga Tamás válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

A tünetek, rosszullétek szorongásos eredetűnek tűnnek. Persze ki kell zárni bizonyos testi betegségeket. Forduljon háziorvoshoz. Ő el fogja küldeni szervi vizsgálatokra. Ha nem találnak eltérést (ami valószínű) keressen fel pszichiátert, pszichológiai, gyógyszeres kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre.

Kérdés: 2012. október 17., 20:10; Megválaszolva: 2012. október 19., 15:57
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?