Mi lehet a bajom?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 5 éve kezdődött nálam először a következő tünetek, zsibbadnak a végtagjaim, nem kapok levegőt, szorít a mellkasom, gyomor fájás, és nagyon rosszul érzem magam. Különböző gyógyszereket írtak fel, de egyik sem használ. Voltam pszichológusnál mert azt mondta a házi orvosom, hogy pánik betegségem van, de a pszichológus szerint nincs ilyen problémám. A kérdésem az lenne, hogy tudna nekem valamilyen vizsgálatokat ajánlani. És ön szerint mi lehet a bajom! Válaszát előre is köszönöm! M. J.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves MJ!

A tünetei olyan szerteágazóak, hogy nehéz valamiféle közös pontot találni. Felmerül bennem a gyomorsav-túltengés gyanúja, esetleg pajzsmirigybetegség, vérszegénység, de ezek egyike sem fedi egyszerre le az összes panaszát. Lehet, hogy pánikbetegsége nincs, de a stressz és a szorongás okozhat olyan tüneteket, mint amit felsorolt. Éppen ezért javaslom, hogy tanuljon stresszoldó technikákat, meditáljon, relaxáljon, jógázzon, járjon autogén tréningre, ezek bármelyike csökkentheti a tüneteit, ha azoknak mégis lelki oka lenne.

Kérdés: 2012. október 16., 19:55; Megválaszolva: 2012. október 19., 23:19
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?