Gyógyszerelhagyás

T.Doktor Nő/ Úr! 7 éve paretint szedtem pánikbetegségre napi 50mg-ot. Kb.3 hónapja kezdtem elhagyni 5mg-onként. Az első és a második 5mg elhagyásánál nem volt csak egy kis fejfeszülés az első 1-2 napon, utánna semmi. A 3. 5mg-nál tartok kb.5.hete.az első napon volt egy kis fejfeszülés utánna jol voltam. A 4.hét után megint elkezdett fesziteni a fejem és hangulatingadozásaim is vannak. Az lenne a kérdésem, hogy ha ilyen lassan hagyom el a gyogyszert, akkor ezek az elhagyás tünetei vagy pedig azért van mert kevés és vissza kellene emelnem azt az 5mg-ot.Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

A legjobb lenne, ha szakember segítségét kérné a dóziscsökkentésben. Mivel ön alapvetően pánikbeteg és nem depressziós, ezért a hangulatingadozások nem arra utalnak, hogy visszatérne a korábbi betegsége. Ha szorongásos rohamok jelentkeznek, akkor jön szóba, hogy meg kellene tartani a gyógyszert. Egyébként érdemes lenne valamilyen relaxációs technikát megtanulni arra az esetre, ha ez bekövetkezne.

Kérdés: 2012. szeptember 10., 19:11; Megválaszolva: 2012. szeptember 14., 10:17
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas