mellkas szorítás, kéz zsibbadás

Tisztelt doktor úr / doktornő! 25 éves fiatal lány vagyok, aki korábban rendkívül sportos, energetikus volt, betegségektől nem szenvedett. 4 hónapja többször rosszul lettel azonban, pánikbetegséget állapítottak meg nálam. Azóta járok különböző pszcihoterápiás kezelésekre, melyek rendkívül sokat segítenek és úgy érzem, megtaláltuk a háttérben rejlő problémákat. Ugyanakkor rendkívül aggaszt a mai napig szűnni nem akaró mellkasszorításom (néha intenzív szúrás érzet is) és sportolás közbeni bal kéz zsibbadásom. Korábban profi sportoló voltam, és az első pánikrohamomig napi szinten futottam, úsztam, és most hogy újra jobban vagyok el szeretnék kezdeni újra sportolni. Múlt héten újra próbálkoztam a futással, 200 m után erőteljes mellkas szorítást, kéz zsibbadást éreztem, de hasonlót éreztem úszás közben is. Tudom, hogy ezek a tünetek alapján a pánik tünetei is, azonban számomra ijesztő, hogy pont sportolás közben. 2 hónapja részt vettem egy teljeskörű kardiológiai (ultrahang, EKG, terheléses, Holter + kardi gépet is kaptam otthonra 2 hétre) kivizsgáláson mindent negítvnak találtak. Kérdésem az lenne, hogy milyen jellegű probléma okozhatja a mellkas szorításom illetve kéz zsibbadásom? (mellkas szorítás napközben, szinte nyugalmi állapotban is jelentkezik, mozgásra erősödik, kéz zsibbadás viszont csak intenzív mozgás közben jön elő) . Tudnának-e esetleg tanácsot adni, hogy milyen szakterületű orvost keressek még fel? Kardiológiai kivizsgálás mellett neurológián voltam, illteve laboron, ezek az eredmények is jók lettek. Kicsit tanácstalan vagyok kihez is fordulhatnék, ezért ha tudnának segíteni abban, hogy milyen jellegű probléma állhat még a mellkas szorító érzés hátterében, hálás lennék. Segítségüket és válaszukat előre is köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

A mellkasi szorító fájdalom és a kéz zsibbadása kardiológiai problémára utal, de mivel teljes mértékben kivizsgálták, így sokkal valószínűbb, hogy szorongásos alapon alakultak ki a tünetei. Esetleg érdemes lenne még egy pajzsmirigy vizsgálatot is csináltatnia, mivel a pajzsmirigy túlműködése okozhat heves szívdobogást, vérnyomás emelkedést, mellkasi fájdalmat.

Kérdés: 2012. szeptember 10., 09:58; Megválaszolva: 2012. szeptember 10., 23:12
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?