Pánikbetegség, szorongás

Tisztelt Doktornõ! Elsõdleges hypertôniábn, és pánikbetegségben szenvedek. Szívritmuszavarom miatt volt Holter vizsgálat, szív ultrahang, EKG. Azt mondta a kardiolõgusom, hogy olyan a szívem, hogy elmehetnék oxigén palack nélkül a Hymalájára. A kérdésem az lenne, hogy ezek szerint a napi pánikrohamok, és a szívtájéki nyomás, ritmuszavar a pánikbetegségnek tudhatõk be? Egyébként egy hotelban dolgozom napi 11 õrát, és munka közben jõl vagyok. Ezek a pánikrohamok inkább reggel és este jelentkeznek. Tényleg csak errõl lehet szõ? Mert a szívszorítás, ritmuszavar miatt aggõdom. A fáradtság és a kávé is okozhatja ezeket a tüneteket? Válaszát elõre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikroham témában

Kedves Kérdező!

A kávé, a fáradtság, a hosszú munkaidő, a sok stressz mind hozzájárulhat a pánikrohamok kialakulásához. A tünetei lehetnek a pánikroham miatt, de ezt csak akkor lehet egyértelműen kimondani, ha minden más lelete negatív lett. Ha a szívritmuszavara nem okozta ezeket a kardiológus szerint, akkor javasolnék még egy pajzsmirigyvizsgálatot annak kiderítésére, hogy nem hormonális oka van a tüneteinek. Ha ez a vizsgálat sem mutat semmi kórosat, akkor valószínűleg pánikbetegségben szenved.

Kérdés: 2012. szeptember 09., 22:47; Megválaszolva: 2012. szeptember 10., 23:06
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas
Diagnózis felülbírálat