Pánikbetegség?

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám lenne, hogy tavaly rosszul lettem zsibbadtam hevesen vert a szívem azt hittem szívrohamom van majd bent a kórházba az EKG normális eredményt mutatott! 2 nap múlva a munkahelyemen ugyanez volt a gond kijött a mentő és egyböl megszünt minden, újra EKG de semmi, vérvétel semmi majd a 24 órás EKG de az sem mutatott semmit! Azóta is elöjönnek a dolgok félek, hogy megáll a szívem nehezen tudok elaludni, pszichológushoz nem szivesen mennék esetleg tudna ajánlani valami gyógymódot? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Ha semmilyen szervi okot nem lehet felfedezni a panaszai mögött, akkor valószínűleg szorongásos rohamai vannak. A legjobb, ha nem ijed meg a rosszullétektől, mert a félelme csak erősíti, színesíti és gyakrabbá teszi a rohamokat. Amikor jelentkezik a rosszullét, akkor próbáljon nyugodt maradni, ne pánikoljon be még jobban, gondoljon arra, hogy ön egészséges és csak a szorongás miatt érzi a tüneteket. Lélegezzen lassan és egyenletesen és engedje, hogy elmúljon a rosszullét. A helyes légzéstechnika elsajátításával megelőzhető a rohamok kialakulása, illetve szorongásoldásra javasolható még a jógázás, meditáció és a relaxáció.

Kérdés: 2012. szeptember 04., 18:00; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 22:47
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Szorongás a szorongástól?