Féltékenység

Tisztel doktor úr/doktor nő! Lassan 2 éve járok párommal és nagyon nehezen nyerte el a bizalmamat. Tudom hogy nem fog megcsalni, mert tudom.... De az ördög nem alszik...2szer megcsaltak, lehet hogy az az oka?: ( Nagyon féltékeny vagyok, és nem szeretnék az lenni! Félek hogy a féltékenységemmel fogom elveszíteni!:' ( Mit csináljak?: ( Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza féltékenység témában

Kedves Kérdező!

A féltékenység mindig a féltékeny ember belső bizonytalanságából, önbizalomhiányából ered. Önnek sajnos vannak rossz tapasztalatai, de ennek ellenére tudatosítania kell magában, hogy minden kapcsolat más és más, nem szabad mindenkit egyforma mércével mérni. Ha nem tapasztal furcsaságokat a párjánál, akkor bízzon meg benne, mert a féltékenység és a bizalmatlanság tönkre teheti a kapcsolatukat. Az élet megpróbáltatásai elől nem lehet mindig menekülni, vonja le a következtetést a korábbi rossz tapasztalataiból és energiáit inkább arra fordítsa, hogy ezeket kijavítsa. Próbáljon pozitívan gondolkozni, az önmagával való kommunikációjában a kapcsolatuk erényeit emelje ki, mintsem a hibáit, és ne hasonlítgassa a mostani életét az előzőhöz. Ha egyedül nem tud megbírkózni a feladattal, akkor kérje pszichológus segítségét.

Kérdés: 2012. augusztus 26., 16:12; Megválaszolva: 2012. augusztus 26., 23:49
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság