Párkapcsolat

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A párommal 8 hónapja vagyunk együtt. Előttem nagyon sok párkapcsolata volt (hosszabb, rövidebb) és sok szexuális kapcsolatot létesített. Mikor megismerkedtünk azt mondta, most már nyugodt párkapcsolatra és egy igazi társra vágyik. A kapcsolatunk mondhatni tökéletes. Megtaláltuk mindketten egymásban, amit eddig kerestünk. Sajnos nekem a múltja miatt kétségeim vannak, pedig ésszel tudom, hogy semmi okom nincs rá. Ezt egy igazán kellemetlen helyzet hozta ki belőlem. Egy fiatal lány megpróbált közelebb kerülni hozzá, amit ő visszautasított. Azóta érzem, hogy nyugtalan vagyok, és bizonytalan. Talán én is arra a sorsa jutok, mint a többi kapcsolata, hisz nem sokban marad hűséges. Sokat beszélünk erről, mert mindketten fontosnak tartjuk a kommunikációt. Akkor abban a pillanatban meg tudok nyugodni, de sajnos egy kis idő után újra kezdődik minden. Előtte nem godnoltam ilyeneket, nehezen, de elfogadtam a múltját, azonban a kis hölgy felbukkanása után megváltozott minden. Előtte nem mutatom, hogy mennyire őrlődöm, de magamat már kezdem felemészteni. Szeretnék ettől a negatív érzéstől megszabadulni, nem szeretném elrontani a kapcsolatunkat. A kérdésem: Mit tegyek? Mit kellene máshogy csinálnom? Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Kovács Piroska válasza féltékenység témában

Tisztelt Asszonyom!

Hogy párja meddig lesz hűséges az sok mindentől függ. Elsősorban, hogy képes-e az elköteleződésre. Másodsorban, hogy a megszokást miként tudja kezelni. Harmadszorra, hogy a konfliktushelyzeteket miként oldja meg... - és folytathatnám. De a kérdés valójában nem is annyira erről szól, hanem inkább az Ön bizonytalanságáról. Ha Ön biztos magában, tisztában van saját értékeivel, pozitív-negatív tulajdonságaival, erősségeivel, ugyanígy a párjáéval, akkor egy röpke flört, vagy egy hirtelen felvillanó "rivális" nem tudja kibillenteni, pláne megingatni ilyen szintem, mint amiről ír. Talán meglepő, de a párja helyett saját magával kellene behatóbban foglalkoznia, ami reálisabb énképhez és magabiztosabb önértékeléshez vezethet. Ehhez segítségül számtalan szakirodalmat talál, vagy forduljon szakemberhez.

Üdvözlettel: Kovács Piroska pszichológus

www.pszichoszerviz.hu

Kérdés: 2014. augusztus 04., 10:45; Megválaszolva: 2014. augusztus 07., 21:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
Féltékenység
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő.! Úgy érzem betegesen féltékeny vagyok.8 hónapja vagyok párkapcsolatban. Azt hiszem 6 hónapig minden rendben ment...
Féltékenység
Tisztelt Doktor Nő! Az én problémám számomra összetett. A feleségemet 7 éve ismerem, illetve házasok vagyunk 6 éve. Körülbelül 4 évvel...
Mi a megoldás?
Udv. 17 eves vagyok, rendszeresen edzek atletizalok sprinter vagyok, edzotarsam a baratnom szinten velem egy idos:) nagyon szeretjuk egymast, nagyon bizik...
Attól tartok túlzottan féltékeny...
Sjnos mar minden butasagra gondoltam annyira nem tudom elviselni a helyzetet.Sajat autonk van, a ferjem eljar dolgozni minden reggel es vannak utasai, akiket...
Nyelőcsővel lehet a baj?