Kérdésfelv. a Frontinnal & egyéb, pszichés tünetek oldására alkalmazott készítményekkel kapcsolatban

Kedves Doktor úr, Kedves Doktor Nő! Évek óta élek együtt a szorongás és a depresszió tüneteivel, ezek hol nagyon intenzív fokra emelkednek, hol olyannyira lankadnak, hogy könnyedén átcsúszom a ló másik oldalára, és olyankor nagyon szeretek élni - ahogyan az egy (amúgy vérbeli) ENFP-től elvárható. Tizenéveim alatt több ízben citált édesanyám pszichoterapeuta elé az alvászavarom (mai napig gyötör) és más okok miatt - hipnoterápia, gyógyszert hála Istennel nem kaptam. Akkori orvosom szerint erős hajlamom van a depresszióra. Ennek most 8 éve. Az elmúlt 3 évben a HOVA nevű készítményt használtam a depresszió érzésének elhalványítására (amely depresszió okát általában elég pontosan meg tudtam és tudom határozni) , több-kevesebb sikerrel. Hűen ragaszkodtam hozzá, hiszen természetes feszültségoldó. Az elmúlt hetekben viszont már a Frontin következett. Olvastam dr. Bakos Cinnia Dóra egyik válaszában, hogy bizonyos szakértők szerint évekig el lehet élni napi másfél milligrammon, engem a 0.25-ös szó szerint "kiüt", beáll az áhított byroni szplín, és minden oké. De tudom, hogy addiktív, és ettől rettegek, hiszen csak 24 vagyok, és ki tudja, milyen hosszú még az élet. Azt is olvastam Bakos doktornő válaszában, hogy léteznek bizonyos "modern" módszerek, amelyek nem hordozzák magukban a rászokás kockázatát (habár, tapasztalatom szerint mindenre "rá lehet szokni") , így szeretném megtudni, melyek ezek a módszerek, milyen módon érhetők el, valamint, hogy szükség esetén Önök tudnak-e fogadni valahol az országban. Illetve, megéri-e alvásklinikára menni az alvászavar miatt, vagy más módszert kutassak föl? Mostanában nem szeretem az idegeneket. Előre is hálásan köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Lazarus

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza depresszió és alvászavar témában

Kedves Kérdező!

A Frontin vagy Xanax megfelelő szorongásoldó, és kis adagban nem okoz hozzászokást. A modernebb gyógyszerek valószinűleg a modern antidepresszánsok. Jó lenne először pontos diagnózishoz jutni a problémájával kapcsolatban és utána beszélgetni a kezelésről. Az alvászavart vizsgálják Alvás Klinikákon, de nagy valószinűséggel e mögött Önnél pszichés ok áll. Ennek ellenére a vizsgálat fájdalmatlan és pontos adatokkal szolgál.

A " nem szeretem az idegeneket " kijelentés nem utal pozitiv változásra. Ez a depressziv jelek közé tartozhat. Lakohelyéhez közeli megoldásokat keressen. Jótékony hatású lehet még hangulatzavaraira és alvászavarára a relaxáció, tanulja meg és alkalmazza.

Kérdés: 2012. augusztus 16., 15:17; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 19:03
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság