Kell e ilyen PSA értéknél újabb mintavétel?

A második szövettani mintavétel utáni kórszövettani eredmény::malignitásra utaló szöveti jelek nincsenek.Fél év utáni PSA eredmény: 4, 69 ráta: 0, 12.-kell e ilyen eredmény után félnem? Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza psa témában

64 éves férfi második mintavétel

Sajnos nem tudom az első mintavétel (szövettan) eredményét.

Sem az eredeti PSA értéket.

Sem a közben valószínűleg kapott kezeléseket.

Ez a második mintavétel viszont negatív, és ez bíztató.

Ilyen módon gőzöm sincs, hogy igazából miről van szó.

Kérdés: 2010. szeptember 10., 21:01; Megválaszolva: 2010. szeptember 15., 11:17
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
Prosztatarák szakaszok
Radikális prosztata eltávolítás után a PSA érték 0.01 volt. Mivel a szövetvizsgálat (feltöltés) 1mm szakaszon elengedte a festékanyagot...
prosztata daganat
2012-ben vették ki a prosztatám.2014-be kiújulás miatt sugárkezelést kaptam. Ezután 3 hónappal a PSA 0.047, később 0.052 volt.Lehet-e áttét az oka...
PSA
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az interneten találtam meg az Ön elérhetőségét. 47 éves vagyok. Korábban 6 volt a PSA szintem, vér és genny volt a...
PSA laborlelet értelmezése
Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Az alábbi laborértékek értelmezésében kérem szíves segítségüket: PSA (Elecsys) 0, 99 ng/ml fPSA (Elecsys) ...