• Radikális prosztata műtét után PSA érték emelkedik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Radikális prosztata műtét egy éve (PSA 11, Gleason skála 5+5) után PSA érték 0, 09 volt három havonta mérve mindig 0, 09 utoljára májusban is 0, 09, majd most szeptemberben 0, 18 lett, ez már jelentős emelkedés? Mi az a PSA érték ami felett már kiújulásról beszél a szakma? Mit szoktak ez esetben lépni az orvosok?

        Dr. Papos István válasza a PSA témában

        Egy kissé emelkedett PSA érték nem jelent semmit, meg kell ismételni a vérvételt, amennyiben konzekvensen emelkedett, további vizsgálatok(CT, MRI) tisztázhatja, hogy van-e esetleges kiújulás.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 28., 22:17; Megválaszolva: 2018. október 01., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: