Gyógyítható a prosztatagyulladás?

24 éves vagyok, 3 éve van prosztatagyulladásom, és voltam antibiotikumos kezelésen, ami tönkre vágta a gyomrom. A doki utoljára baktériumtenyészetre küldetett velem mintát. A leletben a proteus vulgarist mutatták ki. Megnéztem a neten, és azt láttam hogy kezelni időlegesen lehet, de megszüntetni nem. Azt szeretném megkérdezni, tényleg nem lehet kikezelni belőle? És ha nem, élhetek így szexuális életet? Mennyire van veszélyben a barátnőm? Elkaphatja ő is?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a prosztatagyulladás témában

A krónikus prosztata gyulladás kezelése sajnos napjainkban sem egyszerű, rengeteg odafigyelést, türelmet igényel. Kezelése nem minden esetben megoldott, de döntően nem reménytelen! Általános tapasztalat, hogy a partnert nem veszélyezteti, bár a ping-pong effektus szerepe még mindig kérdéses. Nem valószínű, hogy partnere bármit is "elkapna" Öntől, de ha nagyobb az aggodalom, nyugodtan menjen el barátnője egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol megerősíthetik (vagy ép elvetik) a kérdést. Szexuális életet éljen nyugodtan, ismétlem ez a kórkép nem olyan mint az AIDS vagy pl. kankó.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. december 20., 11:17; Megválaszolva: 2011. december 29., 11:59
Kérdések és válaszok: Prosztatabetegségek
prosztata megnagyobbodás-potencia
Kedves Doktor Úr! Prosztata megnagyobbodásom van(jóindulatú)2017 Júniusában ez volt a leletemre írva:Prostata 36*44*43 mm nagyságú. Azóta volt egy...
Mesulid hatása a prosztatára
A prosztata visszanõ
Prosztata TUR