• Prosztatagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr ! Az elmúlt egy évben többször volt húgyúti fentőzésem, diagnózis szerint prosztatagyulladásom. A vizeletben más-más baktériumok kerültek kimutatásra ( legtöbbször e coli, enterococcus faecalis, klebsilia, enterobacter és citrobacter volt) Az e coli és enterococcus nehezen ürült ki, de időszakosan a vizelet vizsgálat eredménye negatív lett, majd pár hét, hónap után újra visszatértek a különböző baktériumok. Ez év áprilistól vizelés és vizelés után is fennmaradó csípő égő érzés alakult ki. Sokféle antibiotikumot szedtem, amely a panaszokat csökkentette, de ezek nem múltak el teljesen A nyár végére egész jól lettem a csípő érzés elmúlt vagy, minimális szintre csökkent. Júliustól Gentost szedek 2*1 naponta. Egy hete egy kisebb nátha után ( torokfájás, orrfolyás) a vizelés utáni csípő érzés állandósult, erre d-mannóz port iszok és kipróbáltam az ezüstkolloidot. Eddig nagy változás nincs. Az antibiotikumok nem hatottak korábban, vagy csak részben, ezért gondoltam más gyógymódra, illetve a kezelő urológus is azt mondta antibiotikumból elég. Kérdésem újra antibiotikum kúra javasolt ( nem volt még vizelet tenyésztés) vagy van más gyógymód. Ha van, miből áll, mit lehet tenni. Én Kaposvár közelében (50 km) lakom. Köszönettel: CS. Károly.

        Dr. Merth Gábor válasza a prosztatagyulladás témában

        Kedves Károly! A krónikus prosztatagyulladás kezelése nagyon nehéz. Én most csak a javaslatomat írnám le: ha már három hete nem szedett semmilyen AB-t, érdemes lenne egy prosztata masszázs utáni vizelet és ondó vizsgálatot végezni, milyen kórokozók találhatók benne -már ha vannak egyáltalán, és milyen gyógyszer hatásos ellenük. Érdemes lenne gombás betegségre is vizsgálni! Széklet baktériumokat említett, meg kéne vizsgálni, nincs-e valamilyen vastagbél betegsége, ugyanis a vastagbelünk a nyirokutak mentén kapcsolatban áll a húgyúti rendszerünkkel. Környezetében van-e vmilyen fenntartó tényező (higiénia, meleg-vizes helyek, életviteli dolgok, rossz fogazat, stb.) melyeket kiiktatva szintén segíthet magán. A betegség gyógymódjáról annyit, hogy ennek leírására ezen oldal nem alkalmas, nagyon komplex.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 22., 16:49; Megválaszolva: 2011. november 25., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés