nem tartós merevség

Tisztelt Doktornő! Kérem adjon nekem tanácsot az alábbi problémám megoldásához: Viszonylag későn kezdtem szexuális életet, eddig nem nagyon voltak rendes barátnőim, hogy ennyire elmélyült volna a kapcsolat közöttünk, hogy lefeküdjünk egymással, most alakult egy ilyen kapcsolat. Eddig maradt ugyebár az önkielégítés. Mióta van új barátnőm, és eljutottunk addig, hogy lefeküdjünk egymással, több lépést is tettem, pl minimálisra csökkentettem az önkielégítést, hogy csak rá tudjak koncentrálni, mert hallottam, hogy az megnehezíti az együttlétkor kialakuló merevséget, mert az nem olyan intenzív inger mintha az ember magáénak csinálja. valamint a pszichológusom által felírt Scippa és Elontril készítményeket sem szedem tovább mert ezek mind nagy hatással vannak a szexuális életre. (amúgy is lassan abba kellett volna hagyjam ezeknek a készítményeknek a szedését) A probléma tehát a következő: Amikor együtt vagyunk kialakul a merevség de sajnos nagyon kis ideig tart. Kb ha nincs valamilyen érintéses inger, azonnal elkezd csökkenni a merevség. Például ha viszonylag merevnek tartom magam, akkor alig merem elővenni az óvszert mert attól tartok, mire végzek a felhelyezésével, gyakorlatilag máris késő, szinte el is múlt a merevség. (Jártam már így) S ezt, nagyon de nagyon szégyenlem, még nem beszéltem neki erről, mert merem remélni, hogy a következő alkalom jobban sikerül. Volt, hogy megtörtént nagy nehezen az aktus, és közben múlt el a merevség, amit tulajdonképpen nem is értek miért történik. Kérem adjon tanácsot, hogy szedjek-e valamilyen vágyfokozó vagy más szert, (pl valami házi praktika) e problémák megoldásához, avagy mi tévő legyek. Itthon ha magamnak csinálom úgy vettem észre semmi probléma, csak amikor együtt vagyunk akkor nem tudom elővenni a jó formámat. zavart vagyok és ideges emiatt, mert nagyon ciki és még azért elég fiatal vagyok, hogy ilyen problémáim legyenek. Tudom, hogy a partner szerepe is fontos ebben, és meg is próbálom majd neki elmondani, de hogy ÉN mit tehetek maximálisan az ügy érdekében, nos elsősorban ez érdekel engem most. Várom válaszát, köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza merevedési zavar témában

Tisztelt Kérdező!

Panaszát valószínűleg nem lehet egycsapásra megoldani. A leírásból és az eddig szedett gyógyszerekből úgy tűnik, pszichés problémáról lehet szó, persze urológiai vizsgálat mindenképpen javasolható az organikus eredet kizárása végett. Egyébiránt pszichoterápia javasolható. De hiszen Ön járt, vagy jár pszichológushoz (vagy pszichiáterhez? pszichológus nem ír fel gyógyszert, hiszen nincs orvosi végzettsége) , miért nem beszélik meg ezt a kérdést is? Üdvözlettel

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. augusztus 31., 19:57; Megválaszolva: 2015. szeptember 03., 18:47
Kérdések és válaszok: Potenciazavar
Merevedési zavar
Mervedési zavar
Kb.1 hónapja kezdődött ez nálam.. 24 éves férfi vagyok. A párommal kb. fél éve vagyunk együtt. Nagyon kevesett vagyunk együtt, munkánk miatt csak...
Potenciazavar 24 évesen
Tisztelt Doktornő / Úr! Korábban egyetlen alkalommal előfordult merevedési zavarom. Áprilisban lett új kapcsolatom, és már azzal indítottam, hogy...
Merevedesi zavar
Tisztelt föorvosûr. kerdesem a következö lenne.22éves vagyok.2éve vagyok kezelt hypertonias.nehêz fizikai munkát végzek, egyedük êlek...
Merevedési zavart okozhat túl sok...
Tisztelt doktor úr! 22 éves vagyok. Dohányzok. Lassan két éve napi szinten maszturbálok, van, hogy naponta 2-3 szor is. Már eközben sem érek el...