Dr. Somorjai Attila

Dr. Somorjai Attila

Sebész, nőgyógyász
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Kezdődő lágyék sérvvel mi a teendő ha külföldön vagyok?

Kedves Kérdező, Szerintem Maga pontosan utána olvasott és tudja, hogy nincs más megoldás csak a műtét. Méghozzá mihamarabb. Ami nem helyes, hogy fizikai munkát még testedzéssel is tetézi, csak növekedni fog napról-napra. Az öv meg a sérvkötők pedig arra jók, hogy elgyengítsék a szöveteket. De maga a műtét 1-2 napot vesz igénybe (1 napos sebészetben is csinálják) utána 6 hét kímélet (ha ezt nem tartja be ki fog újulni..) de ha betartja, olyan lesz mint újkorában! Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Újra állapotos vagyok, császármetszés után, és nagyon fáj a hegem, nem lesz gond?

Kedves Kérdező, A császármetszések után ultrahanggal a hegvastagságot szokták mérni, azonban ez nem a külső bőrheg, hanem mélyen belül a méhfal vastagsága - ez a korábbi műtét helyén lehet vékonyabb, ami méhrepedés kockázatát rejtheti magában ezért bizonyos vastagság alatt javasolhatják az újabb műtétet. A fájdalom inkább a korábbi műtét utáni hegesedések és összenövések következménye lehet, ha ez az oka és nem rosszabbodik, akkor a kellemetlenségen túl nem jelent veszélyt. Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Összenövés?

Kedves Hölgyem, Sajnos igaz, hogy egy műtét után nem lesz ugyanaz az ember, hát még több (komplikált) műtét után. Bizonyára a műtét utáni állapottal függ össze lánya panasza, ami ha egyebet kimutatni nem tudtak. Amennyiben a panaszai súlyosbodnak, zavarják mindennapi életét, konzultáljanak sebésszel, adott esetben egy újabb műtét könnyíthet a lányán (de ezt csak utolsó lehetőségként javaslom) . Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

rectus diastazis

Kedves Kérdező, Jól érzi a helyzetet, nem szerencsés ezt az állapotot műteni, mert az eredményei nem garantálhatóak egy ilyen műtétnek, a fájdalomról és esetleges szövődmény lehetőségekről most nem is beszélve. Az ikerszülés - számtalan csodája mellett - az anyára is mindig nagyobb megterhelést ró. Viszont javulhat az állapota (egyébként is csupán esztétikai eltérést okoz) , javasolt a gyógytorna hosszas és kitartó végzése, csupán ennek eredménytelensége és lelki zavart okozó panaszok esetén forduljon plasztikai sebészhez. Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

polyp terhesseg alatt

Kedves Anita, Sajnálatos (véletlen? ) , hogy a története idáig jutott (szerencsésebb lett volna, ha egy ekkora méretű polipot már korábban kezelnek) . Döntenie kell, hol kívánja a terhességét kiviselni és hol kívánja magát kezeltetni, mert itt élet (a magzat élete) múlhat a döntésein. És ott egy nagyobb Klinikai centrumot felkeresve a továbbiakat, a lehetséges kezelési megoldásokat a részletes vizsgálatok után lehet megbeszélni. Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila