Dr. Kovács Anikó

Dr. Kovács Anikó

gyógyszerész
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Daganat?

Tisztelt Kérdező!

A tünetek szívelégtelenségre jellegzetesek. A mellkasi panaszok miatt mellkas röntgen a szívpanaszok miatt szív ultrahang szükséges. Folytassák a kivizsgálást. Cukorbetegség esetén lényeges a pontos diéta és a vércukor korrekt beállítása. Kezelése összetett és az életmódváltás ugyon olyan fontos része, mint a gyógyszeres kezelés.

Menstruáció eltolás

Kedves Diána!

Nem lehet kevesebbet bevenni a gyógyszerből, mert akkor a ciklus nem lesz teljes, bár a 2. levél szedése alatt ez a bizonytalanság már csökken, így nem valószínű a teherbeesés.

 

Gynoflor

Kedves Hölgyem!

A gyógyszertől nyugodtan teherbe eshet, nem kell várni az abbahagyása után, ne aggódjon.

 

Meddig várjak?

Kedves Kérdező!

Sajnos van, olyan kérdés, amelynek a megválaszolásához hosszabb ideig tartó utánajárás szükséges. Küldje el a kérdés címét, és utánanézek, hogy hol akadt el. Elnézését kérjük a késésért.

Bélprobléma

Kedves Kérdező!

Az első, amit ilyenkor javasolni szoktunk, az táplálkozási napló vezetées, és életmódváltás. A napló alapján könnyen kiderül, hogy mely ételek okoznak panaszt, illetve az életmódváltás alatt azt értem, hogy próbálja meg az egyszerű cukrokat, fehér lisztet kerülni, amenniyben lehetséges, kerülje a stresszt, ne egyen puffasztó éetlekt, ne dohányozzon. Naponta 5-ször egyen keveset, lassan egyen, mozogjon rendszeresen, fogyasszon probiotikumot. Ha ezek a változások néhány héten belül nem hoznak enyhülést, szükséges lesz a gasztroenterológiai kivizsgálás.